F-A-R's dag: D-A-D gav Dizzy smæk

Kåd Jesper Binzer stjal showet fra Tim Christensen foran 17.500 på Østerbro Stadion

D-A-D's frontvræler Jesper Binzer var ikke til at stå for på årets første sommerdag. (Foto: Mogens Flindt)
D-A-D's frontvræler Jesper Binzer var ikke til at stå for på årets første sommerdag. (Foto: Mogens Flindt)

D-A-D, Østerbro Stadion, København, fredag 5. juni

Dizzy Mizz Lizzy, Østerbro Stadion, København, fredag 5. juni

Ulige Numre, Østerbro Stadion, København, fredag 5. juni

D-A-D som opvarmningsband for en anden dansk rockgruppe er unægtelig ikke en hverdagsbegivenhed, og det på grænsen til detroniserede nationalorkester lignede så sandelig også nogen, der havde noget at bevise, da de gik på scenen før drønpopulære Dizzy Mizz Lizzy.

For længst udsolgte Østerbro Stadion blev indtaget med vanvidsenergi og et bistert rockende sæt, der understregede, at når en gammel rockkøter bliver trængt op i et hjørne, så bider den sgu.

- Vil I med på Distortion-pedal-festival? spurgte ustyrligt veloplagte Jesper Binzer, og 17.500 overgav sig i en spillevende folkefest med få døde perioder.

D-A-D med den kvæstede Stig Pedersen i lyse bukser. (Foto: Jakob Jørgensen) DK MusikNYT Stig fra D-A-D fik kompliceret brud ved scenefald

D-A-D’s mildest talt unikke bassist Stig Pedersen skvattede på scenen i Aarhus i fredags og brækkede armen, så Søren Andersen fra Electric Guitars var indkaldt som vikar.

Selvom man savnede Hr. Pedersens gakkede fremtoning, var det en fornøjelse pludselig at opleve D-A-D i en opstilling med tre rigtige musikere. Andersen kunne allerede repertoiret bedre end originalen, men det er jo heller ikke just Ludwig van Beethovens samlede værker, han hurtigt har skullet lære udenad.

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Og til sidst kom The Stig såmænd ind i rampelyset og sang passende som en brækket arm på ’It’s After Dark’.

Så har man set det med. Herligt!

Efter nytårsaften
Ovenpå det småtossede festfyrværkeri var det anderledes traurige Tim Christensens tur til at løse en opgave, der mindede om det at rydde op efter nytårsaften.

Den slags er aldrig sjovt, og det var Dizzy Mizz Lizzy heller ikke på en dag, hvor frontmandens manglende evner som entertainer blev udstillet i sammenligning med spradebassen i spidsen for D-A-D.

Christensen både synger og spiller dog guitar noget bedre end Binzer, men til trods for at Dizzy Mizz Lizzys sæt var velspillet, så fik det for sjældent fat i den fadølsslubrende skare, hvis promille var på vej op, mens humøret gik den anden vej.

Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy, der leverede velsmurt nostalgi med mere. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Genfødt Dizzy: Aldrig set bedre

I forhold til den overraskende organiske turnepremiere i Fredericia i april, så var Dizzy Mizz Lizzys lyd mere metallisk og skarp på hjemmebanen, og det klædte egentlig ikke sangene.

De nye numre er ikke dårlige, men det var tydeligvis de gamle, som publikum ville høre, og i nostalgiens navn fik folket naturligvis, hvad folket ville have.

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Symptomatisk så citerede Christensen lige ’Sleeping My Day Away’ under ’Glory’, mens D-A-D løb med æren og i øvrigt afbrændte et trommesæt, de havde lånt af Dizzy Mizz Lizzy.

En ulige kamp
Ulige Numre er et af danskrockens mere lovende navne, men det var svært at se, da ungersvendene serverede frostkold opvarmning før to af den hjemlige musikscenes mest etablerede orkestre.

Mens publikum langsomt kom dalrende ind på stadion forsøgte Ulige Numre at få sangene fra aktuelle ’Grand Prix’ til at hænge nogenlunde sammen. Det lykkedes ikke.

Ulige Numre - kvintetten fra København har poeten Carl Emil Petersen som centrumsfigur. (Foto: Universal) DK Album-anm. Kleptomaner på charmeoffensiv

Gruppens spinkle sound flagrede hjælpeløst i et pondusforladt lydbillede, og det lød som en offentlig lydprøve, hvor opkomlingene aldrig fik formidlet kontakt med den uinteresserede forsamling.

Karakteristisk for den ulige kamp mod forhold bandet slet ikke kunne leve op til, så lignede kvintettens beskedne bagtæppe et viskestykke på den store scene.

Det var drenge mod mænd. Eller i hvert fald drenge mod gamle drengerøve, der lige fik mindet om, at i København bestemmer F-A-R.

1 af 16 Jesper Binzer. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 16 Søren Andersen som vikar hos D-A-D. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 16 Søren Andersen som vikar hos D-A-D. (Foto: Mogens Flindt)
4 af 16 Jacob Binzer fra D-A-D. (Foto: Mogens Flindt)
5 af 16 Laust Sonne fra D-A-D. (Foto: Mogens Flindt)
6 af 16 Publikum under D-A-D. (Foto: Mogens Flindt)
7 af 16 Publikum under D-A-D. (Foto: Mogens Flindt)
8 af 16 Tim Christensen. (Foto: Mogens Flindt)
9 af 16 Tim Christensen. (Foto: Mogens Flindt)
10 af 16 Tim Christensen. (Foto: Mogens Flindt)
11 af 16 Dizzy Mizz Lizzy. (Foto: Mogens Flindt)
12 af 16 Carl Emil Petersen fra Ulige Numre. (Foto: Mogens Flindt)
13 af 16 Carl Emil Petersen fra Ulige Numre. (Foto: Mogens Flindt)
14 af 16 Ulige Numre. (Foto: Mogens Flindt)
15 af 16 Publikum under Ulige Numre. (Foto: Mogens Flindt)
16 af 16 D-A-D's frontvræler Jesper Binzer var ikke til at stå for på årets første sommerdag. (Foto: Mogens Flindt)
51 kommentarer
Vis kommentarer