Fadæse: Hovednavn helt til grin

Tragikomiske Lana Del Rey var en diva blottet for glamour under amatøragtig optræden på Tinderbox

Lana Del Rey alias 34-årige Elizabeth Woolridge Grant fra New York er bestemt ikke født til at stå på en fynsk festivalscene. Foto: Per Lange
Lana Del Rey alias 34-årige Elizabeth Woolridge Grant fra New York er bestemt ikke født til at stå på en fynsk festivalscene. Foto: Per Lange

Lana Del Rey, Blå Scene, Tinderbox, torsdag 27. juni

Lana Del Rey var et dragende bekendtskab på gennembrudspladen, ’Born to Die’, men siden har hun mest fremkaldt lyst til at løbe i modsat retning.

Specielt fra amerikanerens koncerter, der i København og Aarhus har været nærmest dilettantiske blotlæggelser af det faktum, at hendes pirrende personlighed kun eksisterede som et kortlivet fænomen på plade.

Lana Del Rey: Fæl narrefisse

Døgnfluen blafrer dog videre, og på Tinderbox i Odense cementerede hun, at hun simpelthen ikke kan finde ud af at optræde.

Del Rey lider af en form for sceneallergi, der gør, entertaineren tilsyneladende bliver utilpas, når hun skal underholde. Det er pinefuldt at se på. Men i det mindste ikke uden en vis tragisk komik.

Klippet armbåndet
Hendes manager har åbenbart også fundet ud af, at sølvkalven har karisma som gulvtæppet på et tvivlsomt motel, så to labre dansere var hyret til at give showet tiltrængt sexappeal.

Det var imidlertid noget akavet at se duoen lave en form for lapdance uden lap, mens Del Rey i vanlig stil sang som en søsyg skibbruden i et orkanagtigt stormvejr. Uden sikkerhedsvest.

Billedgalleri af Per Lange

Da chanteusen forsøgte sig med operette, burde hun have fået klippet armbåndet. Selvom det vist var af guld og nok med hjemmefra.

Sange som ’Ride’, ’Video Games’ og ’Summertime Sadness’ er svære at ødelægge. Hun gjorde så sandelig forsøget.

Verdensstjerne saboteret på Fyn

Stjernen fik hjælp af et band, der var blottet for autoritet, nerve og håndfast tilstedeværelse. Arrangementerne truede konstant med at falde fra hinanden. Det var som et talentshow uden talent. Og show.

Seancen kom til at virke endnu mere latterlig af, at Del Rey tog to lange ture nede hos sine fans, der fik autografer, kram og selfier i en grad, så man til sidst fik fornemmelsen af, at det betød mere for idolet end tilbederne.

Flere af beundrerne hulkede, og man forstod dem virkelig.

Lana Del Rey: På røven i Aarhus

Fremmødet var ikke imponerende i koncertens begyndelse. Langsomt vendte publikum Del Rey ryggen, så da afsluttende ’Venice Bitch’ ringede ud, var der ikke mange tilbage.

Hun er født til at dødkede.

Billie Eilish overværede Lana Del Reys koncert fra siden af scenen efter sin egen optræden. Foto: Per Lange
Billie Eilish overværede Lana Del Reys koncert fra siden af scenen efter sin egen optræden. Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Born to Die

2. Cherry

3. White Mustang

4. Pretty When You Cry

5. Blue Jeans

6. Mariners Apartment Complex

7. Change/Black Beauty/Young and Beautiful

8. Ride

9. Video Games

10. Doin' Time

11. National Anthem

12. Summertime Sadness

13. Off to the Races

14. Venice Bitch