Fede tider med flip-kompagniet

Spids Nøgenhats smagfuldt modnede syrerock havde internationalt snit i København

Uffe ’Guf’ Lorentzen og Spids Nøgenhat fylder Pumpehuset tre gange i weekenden. (Foto: Kenneth Meyer)
Uffe ’Guf’ Lorentzen og Spids Nøgenhat fylder Pumpehuset tre gange i weekenden. (Foto: Kenneth Meyer)

Spids Nøgenhat, Pumpehuset, København, fredag 2. oktober

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Det er svampesæson. Men det har det nu været uafbrudt for Spids Nøgenhat, siden de for to år siden udgav pladen ’Kommer med fred’, der blev et overraskende hit for undergrundens gamle rødder. 

Spids Nøgenhats uventede succes kulminerer foreløbigt denne weekend, hvor gruppen giver tre udsolgte koncerter i Pumpehuset i København, og den første fredag var simpelthen en fornøjelse at overvære gennem 100 herlige minutter.

Se også: Hatten af for de nøgne freaks

Flipperne har i årevis haft et lidt for afslappet forhold til metieren, der ofte har virket som den fritidsbeskæftigelse, det i virkeligheden var, men i hovedstadens hjerte strammede de sig an på behørig vis uden ligefrem at udvise militærdisciplin.

Bandets glimrende retro-trommeslager Anders Grøn missede ikke et beat, og det gavnede selvsagt et velfungerende og effektivt opbygget sæt, hvor Spids Nøgenhat atter sprang på et flyvende tæppe og tog et svimlende trip fra The 13th Floor Elevators’ texanske arnested for syrerocken til Steppeulvenes hjemlige jagtmarker.

Bevidsthedsudvidende lysshow
Myndigt anført af den kosmiske oversmølf Uffe ’Guf’ Lorentzen har Spids Nøgenhat international klasse på en god aften som denne, hvor deres danske hippieslang blev et universelt sprog, der talte direkte til sanserne.

Pumpehuset dannede en fordelagtig ramme om eskapaderne, som i vanlig euforiserende stil blev sat i scene med et bevidsthedsudvidende lysbombardement, der var så heftigt, at man godt kunne stå og tvivle på, om nogen havde puttet noget i ens bæger.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Showet var naturligvis bygget op omkring ’Kommer med fred’, men flere numre fra debuten ’En mærkelig kop te’ nød også godt af, at Spids Nøgenhats samspil er blevet mere dynamisk, tæt og overskudsagtigt.

Se også: Fed syre, mand

Stemningen i salen var forbavsende ædruelig og afdæmpet, men det gav egentlig koncerten et indtagende saligt præg, og i stedet for at få blæst hjernen ud kriblede fryden over Spids Nøgenhats pragtfulde formåen stilfærdigt rundt i kroppen.  

Aldrig har det føles så godt at blive ramt af svamp.

1 af 5 (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 5 (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 5 (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 5 (Foto: Kenneth Meyer)
5 af 5 Uffe ’Guf’ Lorentzen og Spids Nøgenhat fylder Pumpehuset tre gange i weekenden. (Foto: Kenneth Meyer)
17 kommentarer
Vis kommentarer