Før Roskilde: Eminem amok i Sverige

Rapguden var rødglødende under vildt uimodståelig stadionkoncert, inden han endelig står på Orange

45-årige Eminem alias Marshall Bruce Mathers III på scenen i Tennessee i juni - der var fotoforbud til ikonets svenske show. Arkivfoto: All Over
45-årige Eminem alias Marshall Bruce Mathers III på scenen i Tennessee i juni - der var fotoforbud til ikonets svenske show. Arkivfoto: All Over
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Eminem, Friends Arena, Stockholm, mandag 2. juli

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Eminems udgivelser er ikke, hvad de har været, men det er Eminem. Og han er stadig harmdirrende.

Onsdag indtager kulturikonet omsider Danmark for første gang som festivalsommerens ubestridte hovednavn i Roskilde, hvor man godt kan begynde at øve sig i at strække langefingeren mod himlen til ’Just Don’t Give a Fuck’.   

Eminem: Mesteren i mundlort

Mandag aften løb hans legendariske munddiarré nemlig løbsk på scenen i Stockholm, og hold kæft hvor var det raplende vanvid årtiers ventetid værd.

Ustoppelige Eminem gør det igen

Eminems nasale flow blev spyttet i fjæset på hele 57.520 fans tilsat så heftige kaskader fossende mundvand, at den 45-årige satiriker fra Detroit ville kunne æde sit yngre jeg i ’8 Mile’.

Under ’Rap God’ speedrappede rapguden, så man troede det var løgn. Det var det ikke. Det var fænomenalt.

Superfit rimsmed
Eminems kropssprog var hyperenergisk, og den superfitte rimsmed slog til Friends Arena i Stockholm som en sværvægtsmester, der fik broderfolkets udsolgte nationalstadion til at skælve med massive ’White America’, ’The Way I Am’ og ’Sing for the Moment’.

Der manglede bund i hans beats i en karakteristisk, baldret betonakustik, men Eminems galde kunne man mærke helt ned i nyrerne. Når han er i det hjørne, kan han tryllebinde en nation med blot sine stemmebånd.

Eminem svigter: Forråder sig selv

Skylar Grey var en noget grå standin for Beyoncé, Dido og Rihanna på ’Walk on Water’, ‘Stan’ og ’Love the Way You Lie’, og Eminem sparede desværre ikke på sine popnumre, men selv ’River’ og ’The Monster’ blev leveret med en gal mands gnist.

Superstjernen var iført kasket, hættetrøje og et fuldskæg, der var mere veltrimmet end hans koncert, men skønhedsfejlene blev pulveriseret af amerikanerens fuldkommen fantastiske vokal i et hæsblæsende sæt, hvor han fyrede 28 numre af på nøjagtigt halvanden helhjertet time.

Autoritet i stemmen
Eminem forkortede generationsklassikere som selv mægtige ’Without Me’, ’The Real Slim Shady’ og ’My Name Is’, men det skruede tempoet og underholdningsværdien gennem taget.

I forhold til det udstyrsstykke Jay-Z og Beyoncé havde med i Parken for nylig, lignede Eminems scenerekvisitter noget, han kan køre til Roskilde i en stationcar. Det væsentlige er, at han får plads til mikrofonen.

Eminem: Syg stodder

Hiphoppens Elvis mistede vist både forstanden og sig selv under afsluttende ’Lose Yourself’, hvor den hårdtpumpede rapper lignede en gut, der så rødt i en grad, som ville gøre ham i stand til at løfte Orange med de bare næver.   

Eminem 'udsolgt' på Roskilde

Eminem havde autoritet nok i stemmen til, at scenen nok også letter, hvis han uhøfligt beder den om det på onsdag klokken 22:30.

Med mindre galningen er i godt humør, kan det sagtens blive legendarisk.

Eminem havde ikke optrådt i Sverige siden 2001 - onsdag er poeten i Danmark for første gang. Arkivfoto: All Over
Eminem havde ikke optrådt i Sverige siden 2001 - onsdag er poeten i Danmark for første gang. Arkivfoto: All Over

Sætliste

1. Medicine Man

2. Won't Back Down

3. 3 a.m.

4. Square Dance

5. Kill You

6. White America

7. Rap God

8. Sing for the Moment

9. Like Toy Soldiers

10. Forever

11. Just Don't Give a Fuck

12. Framed

13. Criminal

14. The Way I Am

15. Walk on Water

16. Stan

17. Love the Way You Lie

18. Berzerk

19. 'Till I Collapse

20. Cinderella Man

21. Fast Lane

22. River

23. The Monster

24. My Name Is

25. The Real Slim Shady

26. Without Me

27. Not Afraid

Ekstranummer

28. Lose Yourself

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind