Forbandet: Metallica fejlede i Parken

Rutinepræget præstation af giganterne, som savnede afgørende eksplosivitet og anstændig lydkvalitet

55-årige Lars Ulrich havde sammensat en uspændende sætliste til det 140 minutter lange show, der sluttede kort før midnat. Foto: Per Lange
55-årige Lars Ulrich havde sammensat en uspændende sætliste til det 140 minutter lange show, der sluttede kort før midnat. Foto: Per Lange

Metallica, Parken, København, torsdag 11. juli

Lars Ulrich er født få kilometer nord for Parken i Gentofte, men ham og Metallica hører ikke hjemme på det danske nationalstadion.

Torsdag rungede de i Parken for anden gang. Det var forhåbentlig sidste gang.

James Hetfield var en skygge af sig selv, og californieren manglede autoritet i et fesent lydbillede. Foto: Jonas Lindstedt/TT/Ritzau Scanpix Koncert-anm. Før Parken: Metallica i vild skandale

Metallica skal finde en ny lydmand. Eller en ny balsal.

'Big' Mick Hughes har siden 1984 siddet bag pulten ved mere end 1500 koncerter med Metallica - i aften gælder det Parken. Foto: Privatfoto DK MusikNYT Han kan sabotere Metallica i aften

Det var dog ikke kun gruppens mangeårige gut bag pulten, Big Mick, der havde en dårlig aften. Kvartetten leverede en rutinepræget indsats.

Metallica er for længst blevet familieunderholdning, men man skal vel stadig kunne mærke, man står overfor metalmusikkens mestre? Det kunne man ikke.

Flodhest i galop
Åbningsnummeret ’Hardwired’ blev pulveriseret et sted mellem Parkens betonklodser, og tekstlinjen ’We’re so fucked!’ var det eneste, der gav mening.

På Imerco-tribunens pressepladser lød ’The Memory Remains’ som en flodhest i galop gennem en isenkræmmer.

DK MusikNYT Stjernegal! Binzer anmelder Metallica

Lyden blev gradvist bedre, så efter en lille time kunne man næsten nyde monumentale ’Sad but True’, der undtagelsesvis var ligeså HEAVY som James Hetfield proklamerede i sangens indledning.

Billedgalleri af Per Lange

1 af 33 
2 af 33 
3 af 33 
4 af 33 
5 af 33 
6 af 33 
7 af 33 
8 af 33 
9 af 33 
10 af 33 
11 af 33 
12 af 33 
13 af 33 
14 af 33 
15 af 33 
16 af 33 
17 af 33 
18 af 33 
19 af 33 
20 af 33 
21 af 33 
22 af 33 
23 af 33 
24 af 33 
25 af 33 
26 af 33 
27 af 33 
28 af 33 
29 af 33 
30 af 33 
31 af 33 
32 af 33 
33 af 33 

Ulrich laver Metallicas sætlister, og den han strikkede sammen i København fungerede simpelthen ikke optimalt. En håndfuld indslag fra ellers hæderlige ’Hardwired... to Self-Destruct’ punkterede showet, der var uden flow, og den eksplosive intensitet fra veteranernes bedste dage i Royal Arena forsvandt op i aftenluften. 

James Hetfield var fantastisk i front for Metallica, der optrådte fra 21.50 til 23.50. Foto: Jakob Jørgensen Koncert-anm. Konge! Metallica sprængte Royal Arena

Og hvorfor grave ’Frantic’ fra dødssejleren 'St. Anger' frem igen? Gab.

Ligeså søvndyssende var det, da Kirk Hammett og Robert Trujillo spillede ’Sleeping My Day Away’ i den del af forestillingen, hvor ’de to andre’ er på slap line med en lokal klassiker.

Karaoke med D-A-D
Slipknot er også blevet mildere, men de er sgu ikke forfaldet til karaoke. Deres koncert på Copenhell var skræmmende vellykket i forhold til Metallicas tamtam. Den orkan, Hetfield kan mærke i nakken, er Corey Taylors ånde.

Modsat Slipknot har Metallica mastodontiske numre. Big Mick kom til at skrue på et eller andet, så 'Master of Puppets' lød mægtig. Kort efter skulle man tro, Hetfield stod på bunden af en brønd og brølede 'Creeping Death'.

Metallica anno 1988 - det legendariske metalband fra venstre: James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich og Jason Newsted. Foto: Ross Halfin INTL. Album-anm. Metallica for alle: Bliver ikke større

Det var uskønt, rodet og slingrende. Men det hjalp, da sangeren lod sin rytmeguitar tale på 'Seek & Destroy', der rev de 47.000 med for en stund. 

Mageløse Metallica midt i 1980'erne - fra venstre: Cliff Burton, Kirk Hammett, James Hetfield med Tuborg og Lars Ulrich. Foto: Ulf Magnusson INTL. Album-anm. Amager halshug: Metallicas triumf

Under ’Ride the Lightning’ troede den aparte rytmeholder vist en overgang, at koncerten var en del af Copenhagen Jazz Festival.

Måske var det et vink med en trommestik om, at Ulrich gerne vil med Metallica på Montmartre, næste gang han er hjemme. Man forstår ham. Eller giver Copenhell mere mening? Man har lov til at håbe.

Alle steder er bedre end Parken.  

Frontmand James Hetfield har vendt Danmark ryggen - Metallica optræder i Norge på lørdag. Foto: Per Lange
Frontmand James Hetfield har vendt Danmark ryggen - Metallica optræder i Norge på lørdag. Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Hardwired

2. The Memory Remains

3. Ride the Lightning

4. The God that Failed

5. The Unforgiven

6. Here Comes Revenge

7. Moth Into Flame

8. Sad but True

9. No Leaf Clover

10. Frantic

11. One

12. Master of Puppets

13. For Whom the Bell Tolls

14. Creeping Death

15. Seek & Destroy

Ekstranumre

16. Spit Out the Bone

17. Nothing Else Matters

18. Enter Sandman

368 kommentarer
Vis kommentarer