Annonce:
Annonce:

Forklædt som Kim Larsen

Veteranen gik med stok i Rødovre, og selve hans turnepremiere haltede også

Kim Larsen fylder 70 i oktober - bemærk hans stok på mikrofonstativet. (Foto: Mogens Flindt)
Kim Larsen fylder 70 i oktober - bemærk hans stok på mikrofonstativet. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Kim Larsen & Kjukken, Viften, Rødovre, fredag 16. januar

I årevis har det været en ualmindelig forudsigelig oplevelse at gå til koncert med Kim Larsen, men ikke alt var som det plejede, da den gamle spillemand startede stort set udsolgt klubturné i Rødovre.

Københavneren, der fylder 70 i oktober, støttede sig nemlig til en stok, da han gangbesværet stavrede over scenen for at sætte sig ned i højre side, hvor han blev siddende gennem begge sæt.

Det er knap et år siden, at Larsen aflyste en tur til Kina på grund af problemer med ryggen, der tilsyneladende stadig ikke har det for godt. Det har hans musik heller ikke.    

Hør spritny Kim Larsen-sang her

Både kvaliteten og salget af veteranens skiver er i frit fald, og foran en broget og nogenlunde entusiastisk skare på 700 i Viften fik han ikke just overbevist om, at han er ved at genfinde fordums styrke.

Annonce:

Larsens nye single, ’Ind i mørket’, der er skrevet til en kommende film af kammeraten Erik Clausen, lød også komplet ligegyldig live, men en enkelt god nyhed var der faktisk på en ellers fesen fredag aften.

Debuterende rytmeholder imponerede
Kjukkens nye trommeslager, Jens Langhorn, som tidligere har spillet i Fielfraz, viste sig nemlig at være en klar gevinst for ensemblet, der nød godt af hans overskudsagtige, kraftfulde og naturligt swingende stil.

Langhorn gav det fortærskede repertoire lidt nyt liv og tilførte mere musikalitet, så han fortjente bestemt ikke, at bossen ganske pinligt kom til at introducere ham som Jens Langdahl.

Jens Langhorn debuterede på trommer og gjorde det glimrende. (Foto: Mogens Flindt)
Jens Langhorn debuterede på trommer og gjorde det glimrende. (Foto: Mogens Flindt)
 

Trods Langhorns tiltrængte energi virkede d’herrers samspil dog atter uinspireret og rutinepræget, og det er simpelthen som om, de gennem årene har spillet livet ud af Larsens sange.

Hans karakteristiske stemme havde det imidlertid forbavsende godt, og nøglenumrene ’Langebro’, ’Kvinde min’, ’Byens hotel’, ’Masser af succes’ og ’This Is My Life’ er altså umulige at ødelægge, selv om han efterhånden har mere tilfælles med Kandis end Gasolin’.

Annonce:

Det gjorde Larsen endnu mere statisk og ufarlig, at han sad ned, og trods en tilforladelig trummerum fik man indtrykket af, at han egentlig bare vil op i rampelyset, fordi han ikke ved, hvad han ellers skal få tiden til at gå med.

Forhåbentlig stopper det forstokkede nationalklenodie inden, han skal bruge en rollator for at slæbe sig henover scenen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: