Forrykt superstjerne i Royal Arena

Skrigeskinken Mariah Carey skruede charmen af, da hun trakterede med bizart juleshow på Lorteøen

Mariah Carey og julemanden (til højre) på scenen i New York - der var fotoforbud for danske medier ved koncerten i København. Arkivfoto: AP
Mariah Carey og julemanden (til højre) på scenen i New York - der var fotoforbud for danske medier ved koncerten i København. Arkivfoto: AP

Mariah Carey, Royal Arena, København, tirsdag 4. december

Jesus. Så har man gudhjælpemig set det med. Desværre.

Tirsdag kom Mariah Careys juleshow til Royal Arena, og hvis man havde glædet sig til en omgang hjertevarm højtidsunderholdning, blev man skuffet, som når man får en pakke søm i julegave.

Det var mere uhyggeligt end hyggeligt, da superstjernen tonede frem i en snehvid kjole, der fremstod så omfattende, at tre bodyguards kunne gemme sig inde under skørtet.

Se også: Megastjerne: Rædsel i Royal Arena

Scenen var tilsyneladende bygget af mexicansk silke. Også kaldet nylon.

Det var ikke jul på Amager. Det var jul i Las Vegas komplet med børn - både hendes egne og andres - juletræ, gaver, dansere, sne, julemand, rensdyr og uundgåeligt en assistent, der redte divaens hår, da det blev lidt uglet efter et kostumeskift, som involverede en pelset form for hovedbeklædning.

Men ikke nok med det.

Sjusket indsats
48-årige miss Mariah fik også hjælp af et lokalt kor bestående af blandt andre selveste Jasmin Gabay fra ’Den store bagedyst’, men det var nu ikke hendes skyld, at der gik kage i den.

Det klarede kransekagefiguren selv.

Personagen kan tydelig stadig synge, så man er bange for, at ens brilleglas (og trommehinder) sprænger, men hun sjuskede og virkede skødesløs med en indsats, der hørte hjemme til en lydprøve. Den slags deltager hun nok bare ikke i.

Se også: Pinlig vokal-fadæse af Mariah Carey

I forhold til andre af de helt store sangerinder som Whitney Houston og Aretha Franklin indeholder Carey ingen varme og charme, og hun savner den fundamentale fryd fra gospel.

Da sanglærken kvidrede ’Joy to the World’, har der vel sjældent været mindre glæde i verden.

Jeg elsker jer!
Mariah formidler ingen følelser. Den glaserede skrigeskinke skråler bare i vilden sky. Det er ligegyldigt, om hun synger bageopskrifter, håndboldregler eller salmebogen.

Ariana Grande er blevet den nye Mariah Carey. Eller Mariah Carey er blevet den gamle Ariana Grande.

Se også: Diva groft mishandlet i Herning

Mariahs aktuelle album, ’Caution’, er i hvert fald et massivt flop i forhold til hendes karriere som et af historiens mest succesfulde musiknavne, og det er en falliterklæring, at hun rejser rundt med et show, der er baseret på hendes megasællert ’Merry Christmas’ fra 1994.

Spektaklet varede sølle 83 minutter, og hovedpersonen var vel sammenlagt i garderoben mindst et kvarter undervejs. Ikke at det gjorde den store forskel. De billigste billetter kostede såmænd 450 kroner.

Se også: Inden Royal Arena: Fæl fiasko for megadiva

Da hun læste op fra en teleprompter og udbrød ’I love you!’ til de knap 9000 afdæmpede fans, lignede hitmageren en, der hellere ville på d'Angleterre, bestille roomservice og se en dårlig film.

En fuldkommen forrykt forestilling. Åh Gud. 

Sætliste

1. Hark! The Herald Angels Sing

2. Charlie Brown Christmas

3. Oh Santa!

4. Christmas (Baby Please Come Home)

5. The Star

6. Silent Night

7. Joy to the World

8. When Christmas Comes

9. Here Comes Santa Claus (Right Down Santa Claus Lane)

10. Christmas Time Is in the Air Again

11. O Holy Night

12. The Distance

13. We Belong Together

14. Hero

Ekstranummer

15. All I Want for Christmas Is You

98 kommentarer
Vis kommentarer