Fuck Britney! Birthe vælter Smukfest

Dansktopstjernen var helt på toppen under forrygende folkefest med fællesskrål, charme og flot frisure

Birthe Kjær var kun på scenen i 35 minutter tidligt på eftermiddagen, men det var kort og godt god underholdning. Foto: Olivia Loftlund
Birthe Kjær var kun på scenen i 35 minutter tidligt på eftermiddagen, men det var kort og godt god underholdning. Foto: Olivia Loftlund
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Birthe Kjær, P3 Teltet, Smukfest, torsdag 9. august

2018 er et stort år for Birthe Kjær, der fejrer 50 års jubilæum og tilmed fylder 70 i september. Veteranens mærkeår blev endnu større, da hun debuterede på Smukfest med øredøvende succes.

- Birthe! Birthe! Birthe! gjaldede det gennem bøgeskoven, og Kjær virkede oprigtigt rørt over modtagelsen. Måske også lidt lettet.

- Hvor er det bare fedt at være her! udbrød hun taknemmeligt.

Trist: Nedslidt Larsen på Smukfest

Aarhusianeren passede simpelthen perfekt ind i folkefestens gakkede stemning af polterabend, drukorgie og homooptog, og hendes katalog med frejdig dansktop, Melodi Grand Prix og jydecountry blev skåleivrigt modtaget med åbne arme som kærligt kitsch.

En kåd menneskemængde fyldte både P3 Teltet og arealet udenfor, mens Kjær veloplagt demonstrerede, at hendes tindrende stemmepragt er forbavsende intakt. Det virker bestemt ikke som om, hun generelt har væltet sig rundt i narko, smøger og tequila.

Nærvær og elegance
Efter Britney Spears’ nedslående koncert sent onsdag var det en fornøjelse dagen efter at opleve en sangerinde, som faktisk så ud til at nyde rampelyset, og tilsat naturlig elegance og ubesværet professionalisme var Kjær nærværende selskab.

I et tempofyldt og velturneret sæt på kun 35 minutter udbrød der uhæmmet fællessang - eller snarere fællesskrål - til schlagere som ’Sommer og sol’, ’Vi maler byen rød’ og ’Pas på den knaldrøde gummibåd’, mens korpigerne smilede og smilede, så de nok har ømme kinder langt ind i næste uge.

Skandale: Fæl Britney på Smukfest

Stjernen selv var naturligvis klædt i knaldrødt, og frisuren ville formentlig være blevet stående fuldkommen upåvirkeligt, om så en tropisk orkan havde lagt teltet ned. Der var kort sagt orden i sagerne.

Kjærs syv mand høje Feel Good Band kunne sagtens leve op til navnet, da ikke mindst ’Lad det swinge’ vitterligt swingede til sidst i en herlig triumf for den jubilerende fødselar, der på charmerende vis væltede Smukfest.

Stort tillykke med det hele.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind