Gakket Adele: Knap så fed i Forum

Den charmerende superstjerne snakkede mere, end hun sang under bizar koncert

Adele på scenen i Birmingham sidst i marts - briten har nedlagt fotoforbud til sine danske koncerter. (Arkivfoto: All Over)
Adele på scenen i Birmingham sidst i marts - briten har nedlagt fotoforbud til sine danske koncerter. (Arkivfoto: All Over)

Adele, Forum, København, tirsdag 3. maj

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Da Adele gav koncert i Danmark første gang i foråret 2011, var hun knap nok kommet af scenen, før hun hvinende spænede henover asfalten foran Vega med stiletterne i hænderne, så hun hurtigt kunne komme ind i turbussen.

Der er sket en del siden. Men Adele har ikke mistet jordforbindelsen bare fordi, hun er musikverdenens suverænt bedst sælgende stjerne de senere år.

Se også: Diva-drømme med Adele

Det understregede hun tilsat kæk charme og løssluppen selvironi under en ganske underholdende, men også ekstremt usammenhængende optræden i Forum.

Englænderen, der fylder 28 torsdag, sang stort set perfekt med imponerende kraft, kontrol og indlevelse. Hun brugte dog desværre også stemmen til ustandseligt at rable løs om alt og intet. Mest det sidste.

Rapkæftet vanvid
Man kan vist roligt sige, at Adele er nem at distrahere, og selv om der kom en masse sjov ud af hendes rapkæftede vanvid, så sad man ofte og tænkte ’hold nu kæft og syng’.

Gennem seancens to timer og ti minutter kom spasmageren fra London ind på blandt meget andet lækre danske hotdogs og Kasper Schmeichel, og Spurs-fanen hev publikum på scenen af flere omgange. Et bøssepar besluttede sig sågar for at blive gift, da Adele inviterede dem op i rampelyset. 

Det var en af den slags aftener.

Se også: Adele elsker dansk band - se hvilket

Komikeren fandt dog også tid til at synge en stribe melodramatiske ballader, der som bekendt er fuldkommen blottet for den uregerligt boblende humor og charme, som Adele ellers udviser, og på den led blev det en underligt skizofren oplevelse.

Adele Laurie Blue Adkins var på scenen fra klokken 20.18 til 22.28. (Arkivfoto: All Over)
Adele Laurie Blue Adkins var på scenen fra klokken 20.18 til 22.28. (Arkivfoto: All Over)

Isoleret set fungerede schlagere som ’Hello’, ’Rumour Has It’, ’Chasing Pavements’ og ’Make You Feel My Love’ imidlertid glimrende, og både hendes band og scenografi var langt mere smagfuld end de rædsler, superstjerner ellers har for uvane at dukke op med i Forum.

Selv lyden var forbavsende god i den berygtede og øjeblikkeligt udsolgte arena, hvor 10.000 hyldede popidolet med en blanding af andægtighed og ekstase.

Se også: Adele i København: Her er hun

Adele selv lagde så megen entusiasme for dagen, at man ikke kunne se, det var det 25. show på en ikke mindre end 105 koncerter lang verdensturne.

Nummer 26 finder sted i Herning onsdag. Lad os håbe der bliver skruet op for musikken og ned for standuppen i det midtjyske.  

112 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere