Gavtyvene løb med det hele

Den sjaskcharmerende rapduo Run the Jewels serverede stor underholdning i Lille Vega

El-P og Killer Mike (til højre) fra forrygende Run the Jewels, der ikke var til at stå for. (Arkivfoto: Getty Images/Suzi Pratt)
El-P og Killer Mike (til højre) fra forrygende Run the Jewels, der ikke var til at stå for. (Arkivfoto: Getty Images/Suzi Pratt)

Run the Jewels, Lille Vega, København, onsdag 20. november

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Livsbekræftende er ikke en betegnelse, man nogensinde havde troet ville være rammende for en aften i selskab med El-P, der er en af hiphophistoriens mest apokalyptiske aktører.

Men beatmageren, produceren og rapperen fra Brooklyn er som genfødt i selskab med landsmanden Killer Mike i duoen Run the Jewels, og de to spasmagere spredte simpelthen godt humør i Lille Vega, så man stod med et stort fjoget grin og lod sig underholde gennem 65 forrygende minutter.

Se også: Forrygende dommedag på Christiania

Man bliver glad i låget af bare at se på det umage par, og mens El-P lignede en kæk hankat, der havde ædt undulaten, så dansede gigantiske Killer Mike elegant omkring i uimodståeligt charmerende stil med Baloo.

Numre som ’Run the Jewels’, ’Banana Clipper’ og ’36” Chain’ fra sommerens selvbetitlede superskive af et debutalbum blev kastet fra scenen tilsat sveddryppende energi og herlige lømmelattituder, og vandalerne komplimenterede hinanden på umanerlig effektiv vis både som rappere og entertainere.

Den gamle skole på en ny måde
Med en blanding af dyb respekt og respektløs latterliggørelse af hiphoppens klichéer har Run the Jewels fundet en hårdtslående sound, hvor de ser tilbage og fremad på samme tid, og de leverer simpelthen rap af den gamle skole på en forfriskende ny måde.

Ganske naturligt smed de numre fra deres respektive soloskiver ind i sættet, og fra sidste års besættende ’Cancer 4 Cure’ imponerede El-P med pondusfyldte versioner af ’The Full Retard’, ’Tougher Colder Killer’ samt især massive ’Drones Over Bklyn’.

Se også: Tævet med juveler

Mod slut var de sågar begge en tur nede blandt det kådt medlevende publikum, og selv Killer Mikes harmdirrende ’Reagan’, hvor rapperen udtrykker glæde over gamle Ronalds død, lød opløftende.

Mildest talt livligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere