Annonce:
Annonce:

Genesis i Herning: Nostalgi uden puls

Kolossalt kedeligt comeback af Phil Collins' orkester foran 36.000 på Heden

Phil Collins i front for Genesis, der lød som om, de hellere ville være alle andre steder end i et tænderklaprende koldt Jylland. Foto: Andreas Szlavik
Phil Collins i front for Genesis, der lød som om, de hellere ville være alle andre steder end i et tænderklaprende koldt Jylland. Foto: Andreas Szlavik
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Genesis, Messecenter Herning Concert Arena, torsdag aften

Det er 11 år siden, Phil Collins forlod Genesis, men da den lille mand trådte ind på Messecenter Herning Concert Arena i aftes, lignede han bestemt ikke et frådende rovdyr i en ubændig blodrus efter at blive sluppet løs på gruppens gamle publikum.

Med en mildest talt afslappet attitude, der faktisk grænsede til det ugidelige, virkede det som om, Collins allerede havde fortrudt sit utvivlsomt lukrative comeback, og han ville vist i virkeligheden hellere sidde hjemme med fjernbetjening og fødderne oppe.

Annonce:

Efter en halv time fik den 56-årige englænder sågar en stol at hænge hen over, og det er slet ikke utænkeligt, han havde sutsko på.

Latterligt nonsens
Veteranens karakteristiske stemmebånd var ikke helt så nedslidt som den sparsomme hårpragt, men han forsøgte ikke engang at nå de høje toner, hvilket imidlertid var mere opløftende end utallige instrumentale passager fra Genesis' prætentiøse 70'er-periode med såkaldt progressiv pop.

Eksperimenterende elevator-muzak som 'Firth Of Fifth', 'Ripples' og 'The Cinema Show' mindede om, hvorfor punk blev opfundet, og det naivt latterlige nonsens efterlod da også langt størstedelen af de 36.000 publikummer småsnakkende med konen, bankrådgiveren og selv den irriterende nabo.

Verdensomspændende landeplager på lige linje med let tilgængelige 'No Son Of Mine', 'Land Of Confusion', 'Invisible Touch' og ekstranummeret 'I Can't Dance' fungerede derimod ganske tilforladeligt tilsat pletfri professionalisme fra et sikkert spillende, men også yderst rutinepræget band.

Flot organisation
Under 'Mama' fik nostalgien pludselig et strejf af entusiasme, men ud over koncertens befriende slutning indtraf højdepunktet såmænd, da man fik øje på gruppens overdådige scenekonstruktion, som rejste sig i prangende aluminium og tilmed affyrede fyrværkeri mod den blå sommerhimmel.

Bortset fra en nærmest kynisk aftenkulde var rammerne i det hele taget noget nær optimale med beundringsværdig organisation fra de lokale arrangører, der dog blev ladt eftertrykkeligt i stikken af et ekstremt uengageret verdensnavn, som aldrig gjorde sig fortjent til millioner af jyske dollar.

Så efter 155 exceptionelt kedelige minutter traskede man mod dynerne med en uendelig flad fornemmelse af, at Genesis ikke er taget på turné – de er taget på forretningsrejse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: