Annonce:
Annonce:

Genfødt Dizzy: Aldrig set bedre

Rockbandet startede turné i Fredericia med nye numre og et nyt organisk groove

Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy, der leverede velsmurt nostalgi med mere. (Foto: Mogens Flindt)
Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy, der leverede velsmurt nostalgi med mere. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Dizzy Mizz Lizzy, T. Hansen Arena, Fredericia, fredag 17. april

Dizzy Mizz Lizzys comebacksingle hedder ’I Would If I Could But I Can’t’, og den titel kom til at virke tragikomisk, da Tim Christensen blev ramt af en halsbetændelse, der forhindrede gruppen i at afholde turnépremiere i Esbjerg i fredags.

Men her til aften i Fredericia både ville og kunne Christensen, der ikke fremstod det fjerneste sløj i centrum for et band, som faktisk aldrig har haft det bedre.

Dizzy Mizz Lizzy har heller aldrig været større, for den udsolgte koncert markerede begyndelsen på et togt, hvor op mod 300.000 danskere kommer til at opleve trioen i løbet af de næste fem måneder.

Dårligt nyt fra Dizzy Mizz Tim

Turnéens første 2500 publikummer oplevede et band, som ligeledes er vokset rent musikalsk, og Christensens samspil med bassist Martin Nielsen og trommeslager Søren Friis var modnet med et anderledes organisk groove, der vitterligt klædte orkesteret.

Annonce:

I forhold til den søvndyssende genopstandelse i 2010 havde Dizzy Mizz Lizzy fire nye numre på repertoiret, og bag et hvidt tæppe lagde de ud med en ny instrumental skæring, som satte tonen for et vellykket sæt, der dog ingenlunde var problemfrit.

Uskyldig ærlighed
Starten fejlede imidlertid ingenting, for det egentlige åbningsnummer, ’I Would If I Could But I Can’t’, blev blæst fra scenen med blændende brug af lys fra et for danske forhold voldsomt imponerende sceneshow, der næsten fik en til at glemme, at man stod i en charmeforladt og overfyldt sportshal.

Gode gamle ’Glory’ og ’Barbedwired Baby’s Dream’ fastholdt gnisten, men Dizzy Mizz Lizzy har simpelthen ikke stærke sange nok til at optræde 100 minutter, og ’When the River Runs Dry’, ’Run’ og ’…And So Did I’ fik gløden i lokalet til at gå ud.

Dizzzzzzzzzzzzy

Selv under de slappe numre kunne man ikke desto mindre sagtens nyde, at københavnerne tager sit publikum så alvorligt, at de var mere stramt sammenspillede på premieren, end mange andre er på turens sidste show.

Annonce:

Dizzy Mizz Lizzys studenter-venlige sammenkobling af Black Sabbath og The Beatles har altid været meget behersket, og mens forsamlingen i salen ikke holdt sig tilbage, så er der fortsat noget lidt for kontrolleret og ædrueligt over Christensens slæng.

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

De er betydeligt mere rock, end de er rock’n’roll, men tilsat en slags uskyldig ærlighed, der egentlig var forfriskende, blev sangene leveret på sympatisk vis.

- Ja for helvede! udbrød frontmanden ukarakteristisk, da de fremmødte skrålede behjertet med på ’Love Is a Loser’s Game’, der stadig er ret så øm.

Nostalgien var også til at fornemme under ’11:07 PM’, hvor kærestepar mindedes efterskoletiden med tindrende blikke i våde øjne.

Umiddelbare melodier
Dizzy Mizz Lizzys aktuelle single, ’Made to Believe’, lød glimrende live, og den understregede, at Christensen ikke viser tegn på at have mistet sin naturlige sans for umiddelbare melodier.

En anden nyhed, ’Fly Under the Radar’, var knap så medrivende som første ekstranummer, men tilsat en fyrig solo af Christensen sendte ’Silverflame’ publikum ud i kulden med varme i de aldrende lemmer.

Rekord: Dizzy spiller for 300.000

Annonce:

Det er en utrolig triumf for Dizzy Mizz Lizzy, at det ikke just skelsættende band kan komme tilbage med så massiv succes, men for dansk rock ligner det en falliterklæring.

Dizzy Mizz Lizzy lukrerer på, at den hjemlige rockscene savner et band, som kan samle nationen, men indtil vi får et nyt Gasolin’, D-A-D eller Dizzy Mizz Lizzy, så både vil og kan det gamle Dizzy Mizz Lizzy stadig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: