Gode gamle popdrenge

Behersket succes for Pet Shop Boys, der i tilbagelænet stil viste klassen i K.B. Hallen

Neil Tennant fra Pet Shop Boys og et par rekvisitter i København tirsdag aften. (Foto: Mogens Flindt)
Neil Tennant fra Pet Shop Boys og et par rekvisitter i København tirsdag aften. (Foto: Mogens Flindt)

Pet Shop Boys, K.B. Hallen, København, tirsdag 8. december

Pet Shop Boys optræder efterhånden årligt på dansk grund, og forårets ’Yes’ er duoens måske mest middelmådige album, så det føles ikke længere som en begivenhed, når de gamle drenge atter svanser ind i rampelyset.

Eminencerne fra England var da heller ikke ligefrem eminente i K.B. Hallen her til aften, men med en habil hitparade og et par inspirerede overraskelser serverede Pet Shop Boys en behersket påmindelse om, at ensemblets eviggyldige kvaliteter såmænd stadig er gyldige.

Veteranernes popkunst virkede veldrejet op mod et umiskendeligt barokt sceneshow, og efter en lidt uvedkommende indledning begyndte de minimalistiske humorister at funkle med et overrumplende effektivt medley af den 23 år gamle debuts ikke just mest udbredte numre, ’Two Divided By Zero’ og ’Why Don’t We Live Together?’.

Sensationel Lowe
Ellers urokkelige Chris Lowe begav sig nærmest sensationelt ud på dansegulvet under de aldrende schlagere, mens Neil Tennant sang sig upåklageligt gennem rollen som stadig mere gråtonet gentleman i front for gruppens smagfulde nostalgi.

En håndfuld sange fra ’Yes’ falmede i forhold til ’Being Boring’, ’Suburbia’, ’It’s a Sin’ og andre evergreens, men endnu et medley af relativt upåagtede ’Do I Have To?’ og ’King’s Cross’ fungerede fortrinligt i form af endnu et uforudsigeligt indslag.

Den udsolgte sportshal tiljublede høfligt Pet Shop Boys gennem størstedelen af showets 100 minutter, og tilsat entertainernes særlige evner til at være underspillede og ’over the top’ på samme tid, så beviste parret, at selv om de ikke er på toppen længere, er bunden langt fra nået.