Håbløs start på Tinderbox

Sheppard åbnede den fynske festival, men popbandet burde være blevet i Brisbane

Sangerinden Amy Sheppard er en af tre søskende i den australske sekstet Sheppard. (Foto: Anthon Unger)
Sangerinden Amy Sheppard er en af tre søskende i den australske sekstet Sheppard. (Foto: Anthon Unger)

Sheppard, Gul Scene, Tinderbox, Odense, fredag 26. juni

Sheppards koncert på Tinderbox var historisk, men ikke på grund af musikkens kvalitet.

Det australske popband åbnede den storstilede odenseanske festival med en fesen optræden først på eftermiddagen, hvor vel omkring 500-700 publikummer drak dagens første fadøl foran Tinderbox’ mindste scene.

Svenske Paul-Louis var første mand gennem porten på den første udgave af Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Halvtom festival-fødsel på Fyn

Sheppard forsøger ikke at ændre musikhistorien med deres frejdige solskinspop, der dog fungerer dueligt i små portioner på sidste sommers debutplade, ’Bombs Away’, men live kunne sekstetten slet ikke få sangene til at hænge sammen.

I et underligt flagrende lydbillede havde den ene af bandets tre søskende, Amy Sheppard, en stemmeføring, der var ligeså skinger som hendes hårfarve, og vokalharmonierne må have fået Tusindårsskovens stakkels dyr til at søge dækning.

Odensianske Mø er på Tinderbox-plakaten sammen med blandt andre Robbie Williams. Her er hun fotograferet på den nyligt overståede NorthSide-festival, der har samme bagmænd som den fynske opkomling. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Tinderbox åbner i dag: Millionaftale undersøges stadig

Selv ellers driftsikre ørehængere som ’Let Me Down Easy’, ’Something’s Missing’ og hittet ’Geronimo’ lød sjaskede, og 42 minutter var rigeligt i selskab med et ensemble, der snarere hører hjemme som husorkester på en strandbar for teenagere i hjemlandet.

Sheppard lagde i øvrigt ud med skæringen ’Halfway to Hell’, der da forhåbentlig ikke er et varsel om, at der venter noget endnu værre på Tinderbox de kommende dage.

1 af 7 (Foto: Anthon Unger)
2 af 7 George Sheppard. (Foto: Anthon Unger)
3 af 7 (Foto: Anthon Unger)
4 af 7 (Foto: Anthon Unger)
5 af 7 (Foto: Anthon Unger)
6 af 7 (Foto: Anthon Unger)
7 af 7 Sangerinden Amy Sheppard er en af tre søskende i den australske sekstet Sheppard. (Foto: Anthon Unger)
22 kommentarer
Vis kommentarer