Håbløst: Hovednavn regnede væk

Antony Hegarty kunne ikke løse umulig opgave med symfoniorkester på NorthSide

Antony Hegarty - englænderen havde svære arbejdsbetingelser i drivvåde Aarhus. (Foto: Per Lange)
Antony Hegarty - englænderen havde svære arbejdsbetingelser i drivvåde Aarhus. (Foto: Per Lange)

Antony and the Johnsons, Blue Stage, NorthSide Festival, lørdag 13. juni

Kort inde i Antony Hegartys sæt afslørede han, at hans yndlingsfarve var grå, så crooneren havde en heldig dag, for det kunne ikke blive meget mere gråt over Aarhus.

Man følte sig imidlertid mindre heldig ude i regnen, der silede ned over NorthSide, da et af festivalens hovednavne satte sig til rette ved sit flygel.

Antony - kinddans med store følelser. (Foto: Playground) INTL. Album-anm. Den sorte svane

Den tyndhudede popsanger fra England blev bakket op af Aarhus Symfoniorkester, men selv med en hær af musikere i ryggen tabte Hegarty kampen mod vejrguderne.

NorthSides publikum har svært ved at samle sig om koncerter, når solen skinner, og de er nogenlunde ædru, men når det regner, og de er fulde på en lørdag aften, så er det nok nemmere at få ørenlyd til julefrokosten i AC/DC’s fanklub.  

Antony - sin generations svar på særlige sangere som Scott Walker, Nina Simone og Jimmy Scott. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Hjerter dame

Stille sange som ’Cripple and the Starfish’, ’Another World’ og ’I Fell in Love With a Dead Boy’ skriger på at blive fremført i en koncertsal, hvilket Blue Stage i regnvejr unægtelig ikke kan forveksles med.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)

Den umulige mission mislykkedes, men den relativt udadvendte stjerne forsøgte i det mindste at trænge igennem de håbløse forhold, og det lykkedes endelig med en herlig fortolkning af Beyoncés verdenshit ’Crazy in Love’, som Scarlet Pleasure i øvrigt også spillede et par timer tidligere på en anden scene.

Selv en lille regnbue kunne dog ikke redde en gennemført grå oplevelse.

1 af 3 (Foto: Per Lange)
2 af 3 (Foto: Per Lange)
3 af 3 Antony Hegarty - englænderen havde svære arbejdsbetingelser i drivvåde Aarhus. (Foto: Per Lange)
13 kommentarer
Vis kommentarer