Annonce:
Annonce:

Håbløst: Rihanna helt væk i skoven

Den 28-årige superstjerne holdt både musikalsk og mentalt fridag på SmukFest

Rihanna var først for alvor til stede under det sidste tre numre af den fem kvarter lange koncert. Per Lange
Rihanna var først for alvor til stede under det sidste tre numre af den fem kvarter lange koncert. Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Rihanna, Bøgescenerne, Skanderborg, 3. august

Så skal vi til det igen. Desværre. Men for omtrent 117 gang må vi konstatere at Bøgescenerne er komplet uegnede til et navn af Rihannas størrelse. Den begrænsede plads (der er jo nogle træer i vejen) og  scenernes, dybe, grottelignende konstruktion bevirker, at når omtrent 80 procent af de betalende gæster væger at troppe op til samme koncert, så kan en ret stor andel af dem ikke se andet end de ret små storskærme (hvis de overhovedet kan det), og stort set alle er udsat for en skubben og masen, der ærlig talt gør det ret svært at koncentrere sig om musikken.

Popdivaen lod publikum vente

Annonce:

Det er selvfølgelig ikke den Barbados-fødte sangerinde Rihannas skyld. Men det er det til gengæld, at da hun endelig dukkede op efter en halv times forsinkelse (bare for at understrege diva-statusen), så gav hun en forestilling, der bedømt som show var decideret pauvert og hørt som livekoncert var en ren parodi.

Rihanna proklamerede på et tidspunkt, at hun og bandet 'havde taget en fridag fra deres igangværende Anti World Tour for at være sammen med os til SmukFest', og det er selvfølgelig pænt af dem (om end jeg regner med, at de ikke blot har fået udbetalt feriepenge for tjansen), men de havde nu ikke behøvet tage det der med 'fridag' helt så bogstaveligt.

Rihanna til fans: Stop så med at jagte pokémoner

Rihanna sparede i hvert fald så meget på stemmen, at det under store dele af seancen ikke gjorde den store forskel om hun sang ind i mikrofonen eller ej, alt mens hun, bandet og deres medbragte backtracks jappede afsnubbede, karaoke-lignende versioner af den imponerende hitparade igennem, der alle til hobe blev liret igennem med en nærmest fornærmende mangel på nerve og nærvær.

Annonce:

Hvilket kun blev gjort endnu mere grotesk af Rihannas evindelige konstateringer af, hvor fantastisk en aften det var, og at vi var den den bedste forsamling hun nogensinde havde optrådt for. Helt sikkert.

Oplevelsen blev ikke mindre frustrerende af, at en stor del af materialet jo er af så høj en kvalitet, at det havde fortjent en noget mere inspireret udførelse. Det var faktisk kun til allersidst under bl.a. 'Diamonds' og 'FourFiveSeconds', at man fik fornemmelsen af at hun rent faktisk var tilstede både vokalt og mentalt.

Ahmet rullede joints til Rihanna: ’Den bedste dag i hele mit liv’

Store dele af publikum virkede dog som om det var alt rigeligt at se giraffen ryste røv i lange læderstøvler, hvilket de så også fik rig lejlighed til.

Annonce:

Rihannas seneste album 'Anti' er et ganske vellykket forsøg på at fremstå som 'seriøs' kunstner, der tør udfordre sit publikum og ikke bare være en bevidstløs  hitmaskine. Den intention blev gjort godt og grundigt til skamme her til aften, hvor superstjernen hele tiden valgte de nemmeste løsninger og billigste tricks. Som så nok ikke har været så billige endda.

Mangel på format og respekt for publikum kalder man vist den slags. Men danserne var da dygtige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: