Håbløst: Saboteret i Royal Arena

Betagende James Blake havde kummerlige arbejdsbetingelser som opvarmning for Kendrick Lamar

29-årige James Blake var på scenen i tre kvarter foran et uopmærksomt publikum i udsolgte Royal Arena. Arkivfoto: Marc Nader/All Over
29-årige James Blake var på scenen i tre kvarter foran et uopmærksomt publikum i udsolgte Royal Arena. Arkivfoto: Marc Nader/All Over
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

James Blake, Royal Arena, København, torsdag 1. marts

Nordamerikanske meganavne indenfor hiphop og R&B som Drake, Beyoncé, Kanye West og Jay-Z har for længst kastet deres kærlighed på det blege, britiske multitalent James Blake.

Han samarbejder også med et af tidens absolut varmeste navne Kendrick Lamar, der har inviteret kollegaen med som opvarmning på sin europaturné.

Den nye hjerteknuser

Torsdag nåede den til udsolgte Royal Arena, hvor Blake gik på scenen, mens mange af de 16.000 med billet stod og klaprede tænder i køerne udenfor.

Indenfor var der banegårdsstemning, og den koncentration og kompromisløse tilstedeværelse, som Blakes sarte elektrosoul kræver, udeblev totalt.

Meningsløst: Misbrug af stortalent

Publikums pludren truede med at overdøve introen til ’I Never Learnt to Share’, så efter flere malplacerede udendørskoncerter på danske festivaler de senere år, blev det endnu en seance med Blake, hvor omstændighederne skamferede hans underskønne minimalisme.

Æstetikeren gjorde, hvad han kunne, men det var ikke nok, og selv de stenede nøglenumre ’Limit to Your Love’ og ’Retrograde’ fik ikke den ønskede effekt.

Spild af stortalent.

Sætliste

1. Life Around Here

2. Timeless

3. I Never Learnt to Share

4. Limit to Your Love

5. Stop What You’re Doing

6. Can’t Believe the Way We Flow

7. Loathe to Roam

8. Voyeur

9. Retrograde

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+