Helt ad helvede til på Copenhell

De harmløse pseudopunks i Rise Against formåede ikke at fyre op under festivalen

Tim McIlrath fra Rise Against opnåede kun sjældent kontakt med publikum på Copenhell. (Foto: Per Lange)
Tim McIlrath fra Rise Against opnåede kun sjældent kontakt med publikum på Copenhell. (Foto: Per Lange)

Rise Against, Helviti, Copenhell, fredag 19. juni

Den københavnske metalfestival Copenhell kan ikke skjule for nogen, at der er meget langt ned fra Slipknot til de næststørste bands på årets plakat, og i mangel af bedre er Rise Against forfremmet til hovednavn.

Navnlig i Nordamerika har det rutinerede orkester fra Chicago kæmpe succes, men noget lignende fik de bestemt ikke fredag aften på Copenhells største scene, Helviti.

Greg Graffin i centrum for Bad Religion, der åbnede hovedscenen torsdag. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Bad Religion: Bare dårlige

Rise Against er eksponenter for en afart af punkrock, der kaldes melodisk hardcore. De er dog betydeligt mere melodiske end hardcore, og seancen kom hurtigt til at minde om den harmløse trummerum, som forbillederne Bad Religion leverede samme sted i fjor.

Frontmand Tim McIlrath forsøgte at gribe en fadøl, der blev kylet mod ham under ’Give It All’, men det lykkedes heller ikke, og hvad skulle han da egentlig også med den?

Den socialt bevidste sanger og græsrodsrebel på multinationalt pladeselskab er såkaldt straight edge, hvilket betyder at han hverken drikker alkohol, ryger eller tager stoffer.

De danske veteraner i Konkhra åbnede Copenhell i regnvejr. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Ingen regn kan kvæle Copenhells flammer

McIlrath er desuden vegetar, og det kunne høres, for der manglede kød på kvartettens sange, så mange blandt det sparsomme publikum gik i stedet hen og købte en flæskestegssandwich.

De er ikke specielt gode, men bedre end Rise Against.

1 af 7 (Foto: Per Lange)
2 af 7 (Foto: Per Lange)
3 af 7 (Foto: Per Lange)
4 af 7 (Foto: Per Lange)
5 af 7 (Foto: Per Lange)
6 af 7 (Foto: Per Lange)
7 af 7 Tim McIlrath fra Rise Against opnåede kun sjældent kontakt med publikum på Copenhell. (Foto: Per Lange)
20 kommentarer
Vis kommentarer