Helt godnat: Misbrug af hovednavn

Hæsblæsende Jack White var den rigtige rockstjerne på det forkerte sted under Tinderbox i Odense

Jack White spillede sange fra både solokarrieren og skiverne med The White Stripes, The Raconteurs og The Dead Weather. Foto: Per Lange
Jack White spillede sange fra både solokarrieren og skiverne med The White Stripes, The Raconteurs og The Dead Weather. Foto: Per Lange

Jack White, Rød Scene, Tinderbox, lørdag 30. juni

Tinderbox appellerer til både den gode, dårlige og brede musiksmag.

Sent på festivalens sidste aften var Jack White således placeret mellem Nik & Jay og Tiësto, og arrangørerne kunne dermed være sikre på, at alle nok ville se et af navnene, mens ingen til gengæld brød sig om alle tre.

Nik & Jay samlede pladsen med en parade af hits i primetime, mens White spredte den igen med et hæsblæsende sæt henover midnat.

Musikken stod i skyggen af solen og festen, mens Tinderbox samlede op mod 45.000 tørstige mennesker i Tusindårsskoven. Foto: Per Lange DK MusikNYT Idioti i Odense: Plørefulde og pinlige

Som så ofte før når der er autentisk musik på scenerne, forsvandt langt størstedelen af festivalens 45.000, og garagerockeren fra Detroit spillede den rigtige koncert på det forkerte sted.

Som Tinderbox er White noget af en genreblander på sit bemærkelsesværdige nye album, ’Boarding House Reach’, der er voldsomt grænsesøgende og inspireret af blandt andet hiphop.

Glød og intensitet
Flere af skivens eksperimenterende sange savnede dog studieversionernes fyldige sound, for især i starten lød Whites koncert som en transistorradio, men spacede ’Why Walk a Dog?’ var undtagelsesvis blændende.

Multitalentet og hans heftige band gik til opgaven med vanlig glød og intensitet, der imidlertid havde en tendens til at fordufte op mod den sorte himmel i stedet for at ramme den sparsomme fanskare.

Jack White - den amerikanske sangskriver er blandt hovednavnene på fynske Tinderbox, hvor han spiller 30. juni. Foto: David James Swanson INTL. Album-anm. Vildt: Rockhelt skider på det hele

Hvidglødende ’Respect Commander’, ’Lazaretto’ og ’I Cut Like a Buffalo’ fik ikke desto mindre en til at glemme, seancen grundlæggende hørte hjemme på en svedig rockklub.

44-årige Alanis Morissette havde store problemer med at styre sin ejendommelige stemmepragt i den odenseanske skumring. Foto: Per Lange Koncert-anm. Fælt hovednavn: 33 millioner tog fejl

White sang djævelens musik, som stod han med fodsålerne i skærsilden, men først til allersidst brændte han igennem til Tusindårsskovens utilregneligt flakkende natteravne i form af nyklassikeren ’Seven Nation Army’.

Pludselig vågnede drukarméen til dåd. Hvis amerikaneren havde startet med slagsangen, var de fleste af de få gået enten i baren, hundene eller hjem seks minutter inde i showet.

Dybt godnat.

42-årige Jack White optrådte på Tinderbox' store Rød Scene fra klokken 23:05 og frem til 00:30. Foto: Per Lange
42-årige Jack White optrådte på Tinderbox' store Rød Scene fra klokken 23:05 og frem til 00:30. Foto: Per Lange

Sætliste

1. Over and Over and Over

2. Dead Leaves and the Dirty Ground

3. Corporation

4. Hotel Yorba

5. Just One Drink

6. Hypocritical Kiss

7. Fell in Love with a Girl

8. Respect Commander

9. Lazaretto

10. My Doorbell

11. Love Interruption

12. Freedom at 21

13. Why Walk a Dog?

14. The Hardest Button to Button

15. I Cut Like a Buffalo

16. Steady, as She Goes

17. We're Going to Be Friends

18. Connected by Love

19. Little Bird

20. Seven Nation Army

1 af 6 Foto: Per Lange
2 af 6 Foto: Per Lange
3 af 6 Foto: Per Lange
4 af 6 Foto: Per Lange
5 af 6 Foto: Per Lange
6 af 6 Jack White spillede sange fra både solokarrieren og skiverne med The White Stripes, The Raconteurs og The Dead Weather. Foto: Per Lange
29 kommentarer
Vis kommentarer