Helvede venter: 12.009 i amokrus

Slipknot nedlagde Leipzig med ekstatisk koncert, før det amerikanske metalband rammer Copenhell

Corey Taylor  cementerede sin status som en af heavy metals mest medrivende frontmænd. Arkivfoto: Herbert P. Oczeret/AFP/Ritzau Scanpix
Corey Taylor cementerede sin status som en af heavy metals mest medrivende frontmænd. Arkivfoto: Herbert P. Oczeret/AFP/Ritzau Scanpix

Slipknot, Arena Leipzig, mandag 17. juni

LEIPZIG (Ekstra Bladet): Sidst på måneden er det nøjagtigt 20 år siden, Slipknot udsendte deres selvbetitlede debut.

Det album er stadig en sindsoprivende oplevelse. Det er Slipknot også.

Corey Taylor i spidsen for Slipknot, der samlede 10.000 metalfans på Refshaleøen. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Slipknot tog hævn over København

På fredag fyrer hovednavnet op under festivalen Copenhell, og hvis metalhelvedet bliver bare halvt så hedt som Leipzig, så bør publikum lade cowboyvesten blive hjemme.

Det nægtede tyskerne naturligvis på en dag, hvor det ellers nærmede sig 30 grader i skyggen. I Arena Leipzig var det endnu varmere.

Vild åbningssalve
Ikke desto mindre trak Slipknot i arbejdstøjet. Iført deres karakteristiske kedeldragter affyrede de åbningssalven ’People = Shit’, ’(sic)’ og ’Get This’ som et frådende frontalangreb på alle sanser.

Ni mænd gik fuldkommen amok på scenen. 12.000 fans gik fuldkommen amok i den udsolgte sal.

- Danke schön, motherfuckers! kom det myndigt fra frontmand Corey Taylor.

Corey Taylor med Stone Sour i Norge anno 2013 - den amerikanske sanger er blevet hasteopereret. (Foto: Polfoto) INTL. MusikNYT Verdensstjerne brækkede nakken

Han havde publikum i sin udstrakte hånd. Eller snarere læderhandske. Justin Bieber har beliebers. Slipknot har maggots.

Maddikerne adlød hvert et ord fra sangeren, der skridtede scenen af med en autoritet, så det var svært at se, han for nyligt blev opereret i begge knæ.

Selve Slipknot mindede om en afsporet mareridtsmaskine, som ikke trængte til en rustbehandling.

Afsindigt heftige
Vandalerne fra Des Moines, Iowa har opdateret deres sceneshow, men det ligner fortsat en blanding af et autoophug, en nedbrændt kirke og uforligneligt gustne ’The Texas Chain Saw Massacre’.

Denne aften var det dog Sachsen, der blev massakreret. 

Guitaristen Mick Thomson i aktion for evigt intense Slipknot. Arkivfoto: Herbert P. Oczeret/AFP/Ritzau Scanpix
Guitaristen Mick Thomson i aktion for evigt intense Slipknot. Arkivfoto: Herbert P. Oczeret/AFP/Ritzau Scanpix

Gennem 95 minutter doserede Slipknot dygtigt fra arsenalet af både afsindigt heftige sange og blot enormt heftige sange.

Midtvejs trak de tempoet ned med sadistiske ’Prosthetics’ og ’Vermilion’, der føles, som om Taylor har lemlæstet sit livs kærlighed og nu slæber hende igennem et ufremkommeligt sumpområde. Om natten. Naturligvis.

Kumpanerne er måske ikke planetens mest blændende musikere, men de groovede sateme under ’Psychosocial’, mens omkvædene på ’Before I Forget’, ’The Devil in I’ og ’Duality’ jo nærmest er på størrelse med d’herrers popularitet.

Forløst livslede
Arenaen var simpelthen en sydende masse af gennemsvedte kroppe, og symbiosen mellem band og fans forløste livsleden i en livsbekræftende bersærkertrang på Slipknots aktuelle single, ’Unsainted’.

Schlageren er med på det kommende album, som slippes løs 9. august under den mageløse titel ’We Are Not Your Kind’, der også sagtens kan bruges som flammende overskrift for outsidernes sammenhold på Copenhell.

Corey Taylor leverede ny stærk indsats i spidsen for Slipknot, der spillede 90 minutter. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Forum smadrede Slipknot

- Slipknot er ikke bare et band. Det er en kultur. Måske er det den kultur, vi har brug for lige nu, proklamerede Taylor som optakt til manifestet ’All Out Life’. 

Slipknot - det amerikanske orkester optræder 12. februar i Forum i København. (Foto: Warner) INTL. Album-anm. Metalmonster overlever døden

Noget kunne tyde på, han har ret. 12.000 var i hvert fald enige.

Slagsangens parole, ’We are not your kind!’, gjaldede gennem bygningen igen og igen.

Slipknot er vitterlig stadig noget for sig.

Slipknot indtager Copenhell klokken 23.00 på fredag - festivalen har været udsolgt længe. Foto: Ekstra Bladet
Slipknot indtager Copenhell klokken 23.00 på fredag - festivalen har været udsolgt længe. Foto: Ekstra Bladet

Sætliste

1. People = Shit

2. (sic)

3. Get This

4. Unsainted

5. Disasterpiece

6. Before I Forget

7. The Heretic Anthem

8. Psychosocial

9. The Devil in I

10. Prosthetics

11. Vermilion

12. Custer

13. Sulfur

14. All Out Life

15. Duality

Ekstranumre

16. Spit It Out

17. Surfacing

 

65 kommentarer
Vis kommentarer