Helvedes bødler: Slet ikke hovedløse

Skarpretterne i hæsblæsende Halshug leverede livsbekræftende punkhærg på Copenhell

Jakob Johnsen råber på dansk, men det kunne være finsk, så komplet uforståeligt er det. (Foto: Per Lange)
Jakob Johnsen råber på dansk, men det kunne være finsk, så komplet uforståeligt er det. (Foto: Per Lange)

Halshug, Pandæmonium, Copenhell, lørdag 20. juni

Sammen med bands som Night Fever og No Fealty er Halshug en del af den spirende københavnske undergrundscene for harmdirrende hardcore-punk, og vreden var unægtelig til at fornemme, da de tre unge sortseere ramte Copenhell.

På 28 kompromisløse minutter eksekverede bandet omtrent ligeså mange sange, så man kan bestemt ikke beskylde Halshug for at spilde tiden.

Halshug - gruppen fra København giver koncert på festivalen Copenhell i midten af juni. (Foto: Naya Buch) DK Album-anm. Halshug henretter dansk rock

Jakob Johnsen, Mathias Schønberg og Mads Folmer Richter kan modsat mange i genren - I er forhåbentlig i øvelokalet Iceage - rent faktisk betjene deres instrumenter, og det er som bekendt en fordel.

Trioen formåede dermed at matche den uforsonligt grumme intensitet, der kendetegner deres medrivende debutalbum, ’Blodets bånd’, som udkom i februar, så man skulle holde på tatoveringer og hårpragt foran Copenhells mindste scene, Pandæmonium.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)

Trommeslager Richter tævede løs tilsat en entusiasme, der resulterede i, at han måtte opgive at holde solbrillerne på næseryggen, men det var egentlig også det eneste, der gik galt for gruppen.

Kort inde i koncerten udbrød der undtagelsestilstand nede foran scenen, hvor publikum begyndte at smadre hinanden, og hvis man ikke allerede havde fået blæst søvnen ud af øjnene, så klarede Halshug det ret effektivt lørdag eftermiddag.

Tim McIlrath fra Rise Against opnåede kun sjældent kontakt med publikum på Copenhell. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Helt ad helvede til på Copenhell

En sjælden gang ramte vandalerne et rock’n’roll-groove, men ellers er deres fartgale kompositioner ensformige som pladsens udvalg af øl, så planlægger drengene nogensinde at optræde længere end en halv time, skal der altså mere variation til.

Men Halshugs indsats var kort som livet, og udtryk for rå nihilisme når den slags er vildt livsbekræftende.

1 af 5 (Foto: Per Lange)
2 af 5 (Foto: Per Lange)
3 af 5 (Foto: Per Lange)
4 af 5 (Foto: Per Lange)
5 af 5 Jakob Johnsen råber på dansk, men det kunne være finsk, så komplet uforståeligt er det. (Foto: Per Lange)
0 kommentarer
Vis kommentarer