Hold kæft en klaphat i Royal Arena

Den amerikanske countrystjerne Brad Paisley serverede forloren lørdagsunderholdning som Bud Light

Brad Paisley optrådte i halvanden time, efter landsmanden Chris Lane, der sang duet med hovednavnet, havde varmet op. Foto: Per Lange
Brad Paisley optrådte i halvanden time, efter landsmanden Chris Lane, der sang duet med hovednavnet, havde varmet op. Foto: Per Lange

Brad Paisley, Royal Arena, København, lørdag 5. oktober

Det kræver sin mand at bære en cowboyhat på Amager uden at ligne en klovn. Brad Paisley viste sig heller ikke at være den sjældne mand.

Amerikaneren var nu alligevel et usædvanligt bekendtskab i Royal Arena, for det er bestemt ikke hver måned en af countrymusikkens kommercielle sværvægtere krydser Atlanten og besøger Danmark.

Heldigvis da.

Sturgill Simpson optræder i Danmark for fjerde gang, når han begynder europaturné i Store Vega i København 21. januar. Foto: Semi Song INTL. Album-anm. Mesterligt: Han smadrer det hele

På plade er Paisley faktisk en af de mere tålelige eksponenter for horden af strømlinede sangere, der har udvandet genren de seneste årtier, men i København var han lyden af en Bud Light.

Den 46-årige entertainer fra West Virginia havde smøget skjorteærmerne op til midt på sine biceps. Det var dog ikke betegnende for hans indsats. Lørdagsunderholdningen var kraftløs og lunken.

Kærlighed og lystfiskeri
Paisley tog alt for løst på opgaven, bandet spillede, som om de ikke rigtigt gad, og der var for megen lir og for lidt musikalitet i hovedpersonens uinspirerede omgang med sin Telecaster.

Spadens klangflade twang var som en forloren accent, og en sang bliver altså ikke til country af, at man kalder den ’This Is Country Music’. Store dele af hans stereotype repertoire er pop klædt ud som en videreførelse af de klassiske toner fra Merle Haggard, Johnny Cash og George Jones.

Der var omkring 6000 danske cowgirls og cowboys på plads i nedskalerede Royal Arena. Foto: Per Lange
Der var omkring 6000 danske cowgirls og cowboys på plads i nedskalerede Royal Arena. Foto: Per Lange

I ærkeamerikansk stil var Paisleys optræden mere show end koncert, og på en storskærm, der var på størrelse med Texas, blev publikum udsat for ‘Kiss cam’, kitschede landskaber og såmænd Dannebrog blafrende side om side med Stars and Stripes.

Det var kvalmende.

28-årige Tyler Childers, der kommer fra Kentucky, slog igennem i sommeren 2017 med sit andet studiealbum, 'Purgatory'. Foto: Per Lange DK MusikNYT Et ord om Trump kan ødelægge alt

Han sælger den reaktionære kultur, som Donald Trump taler om, når han vil gøre USA ’great again’, og Paisleys ukomplicerede sange om kærlighed, øl og naturligvis lystfiskeri er letkøbte som præsidentens slogan.

Hold kæft en klaphat.

Billedgalleri af Per Lange

1 af 20 
2 af 20 
3 af 20 
4 af 20 
5 af 20 
6 af 20 
7 af 20 
8 af 20 
9 af 20 
10 af 20 
11 af 20 
12 af 20 
13 af 20 
14 af 20 
15 af 20 
16 af 20 
17 af 20 
18 af 20 
19 af 20 
20 af 20 

Sætliste

1. Southern Comfort Zone

2. Ticks

3. The World

4. Perfect Storm

5. Water

6. Then

7. Celebrity

8. I’m Still a Guy

9. This Is Country Music

10. American Saturday Night

11. She’s Everything

12. Last Time for Everything/Purple Rain

13. Old Alabama

14. We Danced

15. Whiskey Lullaby

16. I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song)

17. River Bank

18. Chattahoochee

19. Mud on the Tires

20. Today

Ekstranumre

21. The Mona Lisa

22. Alcohol

315 kommentarer
Vis kommentarer