Hovednavnet: Derfor er de helt til grin

Nickelback satte fesent punktum for den 30. udgave af Jelling Musikfestival med forloren finalekoncert

Nickelback var på hovedscenen i Sydjylland fra klokken 21:20 til 22:50, men mange publikummer gik, inden showet var slut. Foto: Per Lange
Nickelback var på hovedscenen i Sydjylland fra klokken 21:20 til 22:50, men mange publikummer gik, inden showet var slut. Foto: Per Lange

Nickelback, Scenen, Jelling Musikfestival, søndag 27. maj

Nickelback er nok alle tiders mest latterliggjorte rockband, men der var ikke meget at grine af, mens det canadiske verdensnavn lukkede Jelling Musikfestival som årets absolutte hovednavn.

Først da et par komplet vanvittige fans fra publikum blev hevet op på scenen under ’Rockstar’, var det sjovt at være til koncert i skumringen. De to unge mennesker kunne hverken danse eller synge, men det holdt dem ikke tilbage. Herligt.

Koncert-anm. Jysk chok med det værste rockband

Ellers var Nickelbacks underligt forlorne hard rock og skamløse ørehængere noget af en prøvelse at komme igennem på en aften, hvor fire dages sol, druk og populærmusik havde drænet publikum for energi.

Folk sivede ud fra pladsen, mens intensiteten hurtigt sivede ud af showet efter en overraskende effektfuld åbning med rockbaskerne ’Feed the Machine’ og ’Woke Up This Morning’.

Powerballaderne ’Far Away’ og ’Lullaby’ var ømme som ens fodsåler, men på rutinen spillede Nickelback nu pletfrit og professionelt på den dåseagtige facon, der er deres adelsmærke.

Koncert-anm. Dybt godnat: For sent for Dizzy

I sammenligning med beslægtede Dizzy Mizz Lizzy, som stod samme sted i fredags, kunne man imidlertid sagtens mærke, at nordamerikanerne bare havde endnu en aften på kontoret, og man savnede den danske trios organiske musikalitet.

Mod slut bed Nickelback lidt fra sig med ’Animal’ og ’Burn It to the Ground’, men det blev ikke i Jelling, at foretagendet slap af med deres lidet flatterende renommé.

De er selv ude om det.

Nickelbacks frontmand Chad Kroeger forsøgte halvhjertet at skabe lidt stemning i skumringen. Foto: Per Lange
Nickelbacks frontmand Chad Kroeger forsøgte halvhjertet at skabe lidt stemning i skumringen. Foto: Per Lange

Sætliste

1. Feed the Machine

2. Woke Up This Morning

3. Photograph

4. Far Away

5. Something in Your Mouth

6. Someday

7. Lullaby

8. Figured You Out

9. Hero

10. Million Miles an Hour

11. Rockstar

12. When We Stand Together

13. Animals

14. How You Remind Me

Ekstranumre

15. Gotta Be Somebody

16. Burn It to the Ground

1 af 9 Foto: Per Lange
2 af 9 Foto: Per Lange
3 af 9 Foto: Per Lange
4 af 9 Foto: Per Lange
5 af 9 Foto: Per Lange
6 af 9 Foto: Per Lange
7 af 9 Foto: Per Lange
8 af 9 Foto: Per Lange
9 af 9 Nickelback var på hovedscenen i Sydjylland fra klokken 21:20 til 22:50, men mange publikummer gik, inden showet var slut. Foto: Per Lange
69 kommentarer
Vis kommentarer