Hugo Helmig efteraber Thomas

Teenageren imponerede stilfærdigt på Pumpehusets scene som uskyldigt talent i sin fars skygge

Hugo Helmig har kun udgivet en enkelt single, men i løbet af næste år forventer popsangeren at udsende sit debutalbum. Foto: Per Lange
Hugo Helmig har kun udgivet en enkelt single, men i løbet af næste år forventer popsangeren at udsende sit debutalbum. Foto: Per Lange

Hugo Helmig, Pumpehuset, København, tirsdag 28. november

Thomas Helmig har længe lydt som en mand, der har fremtiden bag sig, men fremtiden ligger til gengæld helt åben for popstjernens søn, Hugo, der lige nu og her hitter med sin debutsingle ’Please Don’t Lie’.

Tirsdag gav den blot 19-årige aarhusianer sin kun anden koncert i København, og et par hundrede tøser og deres forældre skabte forsigtig boybandstemning i Pumpehusets lille sal.

Kikset Helmig skraber bunden

Det berømte æble er ikke faldet langt fra stemmen - frugten hænger vist stadig fast på stamtræet - så det var ikke dødsmetal eller strækmarchtechno, Helmig Jr. diskede op med.

Hugo synger pæn popsoul i tidens toneklang, og sindsoprivende originalt er det ikke, men der var nogenlunde styr på det habile håndværk, da knægten svajede uskyldigt gennem et sæt på 48 minutter.

Løssluppent mod slut 
Hele fire af seancens ti numre var ballader, som blev sunget sympatisk, lidt nervøst og lettere akavet med familiens særlige fornemmelse for at smile og hulke på samme tid. Blandt de stille sange markerede ’Hold On’ sig som et overraskende lødigt bud på en autentisk soulsjæler.

Den ville farmand utvivlsomt gerne have komponeret, men hele repertoiret var generelt af en ganske gedigen kvalitet, og det er ret bemærkelsesværdigt, at teenageren selv har skrevet det - nogle af numrene dog i selskab med Mek Peks søn Emil Falk.    

Lummer Helmig nedlægger unge

Blandt de dansevenlige skæringer fungerede dynamiske ’On to Nothing’ godt, og spændstige ’Eyes Wide Shut’, der udkommer som Hugos anden single på fredag, har hitpotentiale.

Hans band spillede blegt og stift, men dueligt uden ligefrem at ville blive forvekslet med The J.B.'s, så først da ’Please Don’t Lie’ undtagelsesvis blev serveret løssluppent mod slut, kom der en reaktion fra det purunge publikum.

De aner nok ikke, hvem Thomas Helmig er, så de var også dukket op, hvis Hugo havde heddet Hansen. Men han hedder altså Helmig, og han står derude og banker på.

Jyden optræder torsdag på Train i Aarhus og drager på stor danmarksturné til foråret. Foto: Per Lange
Jyden optræder torsdag på Train i Aarhus og drager på stor danmarksturné til foråret. Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Times of War

2. Hold On

3. On to Nothing

4. Promise

5. Perfect to Me

6. Eyes Wide Shut

7. You Should Know

8. One Plus One

9. Please Don't Lie

Ekstranummer

10. Posing for Pictures

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby