Husker du Ivan Pedersen? Her var labanen i dag

Den velsyngende veteran fra Aalborg leverede habil hygge til de ternede duge på Jelling Musikfestival

Ivan Pedersen, der har stået i front for McKinleys, Laban og Backseat, udgav i fjor erindringsbogen 'Med hjertet udenpå'. Foto: Per Lange
Ivan Pedersen, der har stået i front for McKinleys, Laban og Backseat, udgav i fjor erindringsbogen 'Med hjertet udenpå'. Foto: Per Lange

Ivan Pedersen Trio, Søpavillonen, Jelling Musikfestival, fredag 25. maj

Hvad blev der egentlig af Ivan Pedersen? Fredag ved middagstid stod den 68-årige laban på Jelling Musikfestivals beskedne scene Søpavillonen, der består af et telt som formentlig normalt benyttes til sølvbryllupper, dværgkastning og konfirmationer.

Foran et par hundrede publikummer og mellem ringende mobiltelefoner, pludrende pensionister og ternede duge beviste Pedersen, at han stadig er en fortrinlig sanger med ubesværet gospelkvalitet inde under fipskægget.

Ivan Pedersen i centrum for rockveteranerne i tilbagelænede Backseat. (Foto: Target) DK Album-anm. Ivan fra Laban er slet ikke grusom

Nordjyden blev af konferencieren introduceret som ’levende legende’, og levende er han i hvert fald, mens det kneb lidt mere med at leve op til det andet, selvom Pedersen gestikulerede som om, han lige havde trådt et rustent søm gennem fodsålen under finalen i Melodi Grand Prix.

Hans sange er også jordnære, men anderledes behagelige.

Trods et noget kandiseret lydbillede og en ikke just sensationel trio bag sig leverede Pedersen som højdepunkt en tiltalende version af tilbagelænede ’Uden en forklaring’ fra veteranens seneste album ’Min verden er venlig’ - titler er ikke hans stærkeste side.

Thomas Helmig gik på hovedscenen kort efter, at hans fremadstormende søn Hugo Helmig havde underholdt i et af teltene. Foto: Per Lange Koncert-anm. Efter katastrofe: Helmig chokerer!

Fra tiden med Backseat lunede ’Bitter Moon’ og ’Half a Man’ i forårsvarmen, og han skal da også roses for ikke at servere ’Hvor ska’ vi sove i nat?’.

Det er en af dem, man desværre aldrig glemmer.

1 af 7 Foto: Per Lange
2 af 7 Foto: Per Lange
3 af 7 Foto: Per Lange
4 af 7 Foto: Per Lange
5 af 7 Foto: Per Lange
6 af 7 Foto: Per Lange
7 af 7 Ivan Pedersen, der har stået i front for McKinleys, Laban og Backseat, udgav i fjor erindringsbogen 'Med hjertet udenpå'. Foto: Per Lange
21 kommentarer
Vis kommentarer