Jernnæve fra Iron Maiden

Legionærerne kom, så og sejrede på Roskilde Festival med rustfri metalparade sent torsdag

Energibomben Bruce Dickinson detonerede for Iron Maiden. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Energibomben Bruce Dickinson detonerede for Iron Maiden. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Iron Maiden, Orange, Roskilde Festival, torsdag 30. juni

36 år inde i karrieren og Iron Maiden virker stadig som et umanerligt entusiastisk orkester, der lige er sluppet ud af fangenskab i en jordhule og simpelthen bare har ventet på at komme op i rampelyset.

Tilsat vanlig vanvidsenergi fra den velvrælende frontmand, Bruce Dickinson, gik metal-veteranerne til opgaven, som var de i fremmarch henover en slagmark, og gennem knap to timer formåede legenderne fra London næsten at få en til at glemme, at bandets Stonehenge-univers mildest talt er bedaget.

DRABELIGT SVÆRDSLAG

Iron Maiden er blandt Roskildes forsvindende få optrædende, der er selvskrevet til Orange, og som festivalens største navn samlede de en massiv publikumsskare, der blev udsat for hele fem numre fra sekstettens seneste album, ’The Final Frontier’, så bortset fra, at de nye skæringer lyder som de gamle, var det bestemt ikke ren nostalgi.

Gamle travere
Til ingens store overraskelse blev det dog naturligvis galop-metallens gamle travere som ’2 Minutes to Midnight’, ’The Trooper’ og ’Fear of the Dark’, der sendte publikums knyttede næver mod den jernfarvede aftenhimmel, men Iron Maiden undlod minsandten at spille selveste ’Run to the Hills’.

Et markant fravalg, der understregede, at legionærerne gør, hvad der passer dem, og sent torsdag i Roskilde passede det Iron Maiden at levere et robust og veloplagt sæt med knivskarpe guitarsoloer, svedbånd, maskotten Eddie, og hvad der ellers hører til.

Utrætteligt.

1 af 3 Iron Maiden - englænderne er bare ikke til at slide op. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 3 Bruce Dickinson - som troppefører for Iron Maiden. (Foto: Thomas Lekfeldt)
3 af 3 Energibomben Bruce Dickinson detonerede for Iron Maiden. (Foto: Thomas Lekfeldt)
0 kommentarer
Vis kommentarer