Annonce:
Annonce:

Jysk festival gik helt i sort

Mørkemændene fra A Perfect Circle og The National spillede solen ned over aarhusianske NorthSide

A Perfect Circles egensindige sanger, Maynard James Keenan, der også står i spidsen for grupperne  Tool og Puscifer. Foto: Per Lange
A Perfect Circles egensindige sanger, Maynard James Keenan, der også står i spidsen for grupperne Tool og Puscifer. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

A Perfect Circle, Green Stage, NorthSide, Aarhus, fredag 8. juni

The National, Blue Stage, NorthSide, Aarhus, fredag 8. juni

Fredag aften blev det alvor på NorthSide. Og det blev tilmed rammende alvor.

Efter ungdomsfesten med N.E.R.D kom der voksne mænd på scenen i form af A Perfect Circle, der lagde en dyster dyne af monumental rocksound over pladsen.

Verdensstjerne amputeret i Aarhus

Amerikanernes stemningsskabende kompositioner blev udbasuneret med sammenbidt koncentration, og en relativ lille publikumsskare lod sig omfavne af mørkemændenes magtfulde vellyd.

Fra gruppens aktuelle comebackalbum, ’Eat the Elephant’, imponerede de atmosfæremættede nøglenumre ’TalkTalk’, ’The Doomed’ og ’Disillusioned’, mens Maynard James Keenan levede op til sin status som en af den tunge rocks mest karismatiske vokalister.   

Efter 14 år: Supergruppe i sort

Annonce:

A Perfect Circle var imidlertid ikke perfekte, for de evnede ikke at holde intensiteten rødglødende gennem hele sættet, og deres akavede fortolkning af AC/DC’s ’Dog Eat Dog’ faldt helt igennem mod slut.

Matt Berninger fra The National, som spillede det vellykkede nye nummer 'Light Years'. Foto: Per Lange
Matt Berninger fra The National, som spillede det vellykkede nye nummer 'Light Years'. Foto: Per Lange

Kort efter A Perfect Circle forlod Green Stage, gik The National ind på Blue Stage, og til alles store overraskelse havde sanger Matt Berninger som sceneeliksir skiftet rødvin ud med noget, der lignede en stor cocktail eller en sløv fadøl.

Det var dog ikke det eneste, der havde ændret sig lidt i mørkemændenes poetiske univers, for man fornemmede en nyfunden, rå nerve og et mere løssluppent engagement hos gruppen, der har givet omtrent ligeså mange koncerter på dansk grund som Poul Krebs - uden sammenligning i øvrigt.

Rockbæst skaber nyt liv i mørket

Rastløsheden klædte blandt andet ’Bloodbuzz Ohio’, ’Day I Die’ og en decideret hidsig ’Mr. November’.

Berninger forsøgte at få fingrene i en oppustelig vinflaske blandt publikum, hvilket ikke lykkedes, så i vanlig stil tog han på udflugt i folkemængden under både ’Graceless’ og ’Terrible Love’. 

Ingen National-følelse i Forum

Frontmanden opnåede nærkontakt med den efterhånden godt snalrede og ustandseligt knevrende skare, men det gjorde balladerne ikke. Afdæmpede sange har ligeså stor chance for at overleve på pladsen som en delfin.   

Det er sort. Og det var musikken og himlen også sent fredag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: