Jysk fuser: Punkteret skrigeballon

Mariah Careys barm struttede, men musikalsk var verdensstjernen en flad oplevelse i Aalborghallen

Mariah Carey i Detroit tidligere på året - divaen nægtede pressefotografer adgang i Nordjylland. Arkivfoto: Brandon Nagy/REX/Shutterstock
Mariah Carey i Detroit tidligere på året - divaen nægtede pressefotografer adgang i Nordjylland. Arkivfoto: Brandon Nagy/REX/Shutterstock

Mariah Carey, Aalborghallen, tirsdag 4. juni

Mariah Carey har solgt 200 millioner plader i en overdådig karriere, som dog er blevet meget mat de senere år.

Fansene er flygtet i stor stil, men tirsdag kunne de få, der er tilbage, til gengæld komme usædvanligt tæt på idolet.

Carey gav nemlig intimkoncert foran blot 2400 siddende publikummer i Aalborghallen, hvor stemningen lugtede af sponsorarrangement, og der ikke var meget at rejse sig op for.

Mariah Carey og julemanden (til højre) på scenen i New York - der var fotoforbud for danske medier ved koncerten i København. Arkivfoto: AP Koncert-anm. Forrykt superstjerne i Royal Arena

Divaen, der fylder 50 næste år, paraderede fem kropsnære outfits, som glinsede og glitrede, men der var hverken stjernestøv eller magi i luften.

Carey havde ikke desto mindre glimt i dådyrøjnene, og til forskel fra hendes absurd sjuskede julekoncert i Royal Arena sidste år, så fremstod hun faktisk ganske engageret og koncentreret i det nordjyske.

Sjældent godt
Newyorkeren er bare alt andet end ny længere. Hun er overhalet af Beyoncé, Ariana Grande, Adele, og hvad de ellers hedder. Tiden er løbet fra hende. Hun kunne ikke følge med.   

- I enjoyed that! udbrød den rutinerede entertainer nærmest overrasket efter en sødladen version af ’One Sweet Day’, men det var svært at nyde det blot 85 minutter korte show, der var abrupt og kaotisk med flere malplacerede indfald.

Hun prøvede at presse stemmen flere gange. Det gik sjældent godt.

Mariah Carey - kun 35 danskere købte hendes nye album i sidste uge. (Foto: Polfoto/Zuma) DK MusikNYT Katastrofe for Mariah Carey

Sangfuglen har mistet sin frydefulde kvidren, og det var snublende vokalakrobatik uden sikkerhedsnet i Cirkus Mariah.

Når hun hvinede, mindede det egentlig bare om en femårig, der får øje på en edderkop.

Børnene med
Personagen synger om kærlighed, kærlighed og mere kærlighed, men hun formidler ingen følelser. Det ville ikke gøre nogen forskel, hvis hun i stedet sang drinkskortene i Jomfru Ane Gade.

Carey demonstrerede rigeligt til både gården og gaden. Barmen truede med at vælte ud af kjolerne, men musikalsk kom hovedpersonen og hendes middelmådige band sjældent udover scenekanten.

32-årige Solange Knowles, der er Beyoncés lillesøster, startede sin turné i den midtfynske flække Kværndrup. Foto: Per Lange Koncert-anm. Natteroderi: Divaen var helt til grin

’We Belong Together’, ‘Anytime You Need a Friend’ og ‘Always Be My Baby’ var undtagelsesvis ganske tilforladelige. Under sidstnævnte kom hendes børn spænende ind på scenen, og den stolte mor bad dem om at posere, så fansene kunne få nogle flotte billeder.

De unger skal nok blive helt almindelige og velfungerende.

25-årige Ariana Grande, som stammer fra Florida, indtager scenen i for længst udsolgte Royal Arena i København 1. oktober. Foto: Universal INTL. Album-anm. Ja tak: Hun holder ugen ud

Mariah spillede op til sit divaimage ved blandt andet at blive friseret og få genopfrisket makeuppen af et par assistenter, mens hun sang. Hun drak af en diamantfunklende vandflaske og henvendte sig igen og igen til de få fanatiske fans, der stod med hjemmelavede skilte på forreste række og forgudede den falmede superstjerne.

Carey har det tilfælles med Sanne Salomonsen, Medina og Spinal Tap, at deres intimkoncerter ville være lidt mere flatterende, hvis de stadig kunne fylde de store steder.

Hverken Mariah eller hendes publikum er, hvad de har været.

Sætliste

1. A No No

2. Dreamlover

3. You Don't Know What to Do/Emotions

4. Anytime You Need a Friend

5. Can't Take That Away (Mariah's Theme)

6. Fantasy

7. One Sweet Day

8. Always Be My Baby

9. Caution

10. GTFO

11. Stay Long Love You

12. My All

13. Love Takes Time

14. Never Too Far

15. Last Night a DJ Saved My Life

16. Loverboy

17. Didn't Mean to Turn You On

18. Heartbreaker

19. Touch My Body

20. We Belong Together

Ekstranummer

21. Hero

107 kommentarer
Vis kommentarer