Jysk sangerinde: Bare ikke god nok

Soleima viste for lidt i en overrendt popgenre, da hun åbnede megascene på hjemmebanen NorthSide

Soleima alias aarhusianske Sarah Mariegaard gjorde ikke det store indtryk foran et relativt lille festivalpublikum i solen. Foto: Per Lange
Soleima alias aarhusianske Sarah Mariegaard gjorde ikke det store indtryk foran et relativt lille festivalpublikum i solen. Foto: Per Lange

Soleima, Green Stage, NorthSide, Aarhus, torsdag 7. juni

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Oh Land, Charli XCX, Tove Lo, Elliphant, Lykke Li, Mø - fortsæt eventuelt selv listen.

Det har Soleima gjort uden særlige kendetegn, og det var svært at se hendes berettigelse, mens hun i hjembyen åbnede NorthSides store Green Stage for et beskedent publikum i eftermiddagssolen på festivalens første dag.

Se også: Total fiasko for dansk verdensstjerne

Som alle de andre i den overbefolkede genre serverer Soleima alias aarhusianske Sarah Mariegaard døsigt pulserende, elektronisk pop, der af og til får en twist af calypso og andet krydderi fra de varme lande.

Hun har også været et smut i Los Angeles, hvor man kan miste sin personlighed for småpenge - den direkte discountrute med Norwegian har ikke været god for dansk pop.

Umulig opgave
Soleima har en fortid i gruppen Flødeklinikken, og sangerinden fremstod scenevant og selvsikker, til trods for at hun var vildt overmatchet på megascenen, hvor hun fik hjælp til den nærmest umulige opgave af et kompetent og vellydende lille band.

Mellem bagateller som ’My Love’, ’Wasted’ og Friend’ lyste iørefaldende ’Low Life’ og ’Breathe’ en anelse op, men det siger bekymrende meget om den generelle kvalitet, at en kærlig fortolkning af Natalie Imbruglias verdenshit ’Torn’ var seancens højdepunkt.

Se også: Træls festival: Røvtur i Aarhus

Soleima synger som Kælensmølf, hvilket da på sin vis giver hende lidt karakter, der dog så til gengæld blev ret irriterende i længden, selvom længden kun var 50 minutter.

Jydens image er i øvrigt spraglet som en genbrugsbutik. Det er københavnerens, englænderens, fynboens, svenskernes og fynboens i øvrigt også.

1 af 7 Foto: Per Lange
2 af 7 Foto: Per Lange
3 af 7 Foto: Per Lange
4 af 7 Foto: Per Lange
5 af 7 Foto: Per Lange
6 af 7 Foto: Per Lange
7 af 7 Soleima alias aarhusianske Sarah Mariegaard gjorde ikke det store indtryk foran et relativt lille festivalpublikum i solen. Foto: Per Lange
22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.High Command: 'Beyond the Wall of Desolation' (Southern Lord-album/Ude 27. september)
2.Charley Crockett: 'The Valley' (Son of Davy-album/Ude 20. september)
3.North Mississippi Allstars: 'Up and Rolling' (New West-album/Ude 4. oktober)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Brotherhood of Sonic Love: 'Satellite Heart' (Sonic Love-album/Ude 4. oktober)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude 27. september)
3.Rebecca Lou: 'Bleed' (We Are Suburban-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere