Jyske bank: Depp slog til i Fængslet

Der var smæk for skillingerne med verdensstjernens rockband Hollywood Vampires

Johnny Depp og Alice Cooper fra Hollywood Vampires, som underholdt i Horsens. (Foto: Claus Bonnerup)
Johnny Depp og Alice Cooper fra Hollywood Vampires, som underholdt i Horsens. (Foto: Claus Bonnerup)

Hollywood Vampires, Fængslet, Horsens, onsdag 1. juni

Hvis Johnny Depp havde heddet John Dybdahl og var statist på Horsens Ny Teater, så var han ikke kommet på turne med Hollywood Vampires.

Men verdensstjernen er som bekendt en af solsystemets mest feterede skuespillere, så han var med, da superbandet, der også består af Alice Cooper og Joe Perry, ruskede Fængslet i Horsens.

Afsted fra Aarhus til Horsens. (Foto: Claus Bonnerup) DK MusikNYT Tavs Johnny Depp forlod Aarhus-hotellet

Det havde næppe gjort den store musikalske forskel, hvis Depp ikke havde sat stikket i sin guitar, men til gengæld spillede han på alle attituderne, og der var tydeligvis en del kvindelige publikummer, der var kommet for at se og ikke høre koncerten.

Johnny Depp har drømt om at blive rockmusiker, siden han var 12 år gammel. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Midt i anklager om hustruvold: Johnny Depp rocker Horsens

Depp er i øjeblikket en af planetens mest omtalte mænd, fordi hans kone, Amber Heard, forleden beskyldte ham for hustruvold.

Trods sit blakkede renomme skulle Depp, der fylder 53 i næste uge, dog næppe rende mange gange rundt om Fængslet, før han havde fundet en ny kone - eller et harem. Men nu kan det jo være, han ender i spjældet i stedet.

Tidløse rockklassikere
De andre i Hollywood Vampires er knap så kønne. Til gengæld kan de spille, og det gjorde de så sandelig på ægte sleazy LA-maner med lavthængende guitarer og en del død kohud på de benede kroppe.    

Amerikanernes rabalder var så højt, at man skulle tro, Cooper ville vække sine gamle, døde drukvenner i det oprindelige Hollywood Vampires, som var en klub for rockstjerner med en vis entusiasme for alkohol.

Blandt medlemmerne var Keith Moon og John Lennon, og bandet Hollywood Vampires hylder legenderne med et repertoire, der består af tidløse rockklassikere.

Ifølge arrangørerne var der 6200 fremmødte på Fængslets gårdsplads. (Foto: Claus Bonnerup)
Ifølge arrangørerne var der 6200 fremmødte på Fængslets gårdsplads. (Foto: Claus Bonnerup)

Seancen i Horsens havde karakter af karaoke, men det var en festlig omgang med et forrygende barband, og sange som ’Pinball Wizard’, ’Whole Lotta Love’, ’Suffragette City’ og ’Ace of Spades’ er jo svære at ødelægge.

Stor kunst var det ikke. Mindre kunne dog sagtens gøre det, og veteranerne gik til opgaven med stor indlevelse.  

Rødglødende indsats
Navnlig Perry, der er mesterguitarist for Aerosmith, leverede en rødglødende indsats, og han pulveriserede såmænd sin guitar mod trommepodiet i slutningen af ’My Generation’, som var han Pete Townshend.

Perry flashede hele formatet i en bister ’Stop Messin’ Around’, hvor den 65-årige kapacitet såmænd rullede rundt på scenegulvet under en afsindig solo! Selv Cooper grinede.

Vampyrerne fyrer den af. (AP photo) Underholdning Alice hæver glasset for døde druk-venner

Sangeren, der er blevet 68, gjorde det herligt i skikkelse af konferencier, og han er stadig en karismatisk starut, men desværre nossede bandet gevaldigt i introen til et af hans glansnumre, ’I’m Eighteen’.

Det 95 minutter lange sæt var tempofyldt, og trommeslager Matt Sorum, der har en fortid i Guns N’ Roses og Velvet Revolver, tævede ensemblet frem med effektfuldt drive.

Alice Cooper - veteranen mener, Dick Wagners død er et tab for rock'n'roll. (Foto: Polfoto) INTL. MusikNYT Rockstjerne knust over dødsfald

Depp mumlede lidt i mikrofonen et par gange, men det var umuligt at høre, hvad han sagde. Det var imidlertid nemt at se, at han hyggede sig ganske gevaldigt, og det gjorde publikum vist også på en usædvanlig og usædvanlig flot sommeraften i Horsens.

Så har man set det med.

Alice Cooper er i Danmark igen 23. juni, hvor han indtager Copenhell. (Foto: Claus Bonnerup)
Alice Cooper er i Danmark igen 23. juni, hvor han indtager Copenhell. (Foto: Claus Bonnerup)
 

1 af 9 Hollywood Vampires spillede også tre gedigne numre, de selv havde skrevet. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 9 Alice Cooper og Joe Perry - topguitaristen var den store musikalske oplevelse. (Foto: Claus Bonnerup)
3 af 9 (Foto: Claus Bonnerup)
4 af 9 (Foto: Claus Bonnerup)
5 af 9 (Foto: Claus Bonnerup)
6 af 9 (Foto: Claus Bonnerup)
7 af 9 (Foto: Claus Bonnerup)
8 af 9 (Foto: Claus Bonnerup)
9 af 9 Johnny Depp og Alice Cooper fra Hollywood Vampires, som underholdt i Horsens. (Foto: Claus Bonnerup)
25 kommentarer
Vis kommentarer