Kikset: Diva kom tyve år for sent

Tiden er løbet fra Mary J. Blige, men Maxwells timing var bedre i Falconer Salen

Mary Jane Blige har solgt mere end 50 millioner album i en 25 år lang karriere. Foto: Cicilie S. Andersen
Mary Jane Blige har solgt mere end 50 millioner album i en 25 år lang karriere. Foto: Cicilie S. Andersen

Mary J. Blige, Falconer Salen, København, fredag 21. oktober

Maxwell, Falconer Salen, København, fredag 21. oktober

Det blev ikke meget større end Mary J. Blige i 1990’erne, men det årti føltes langt borte, da den multimillionsælgende sangerinde optrådte i Falconer Salen tyve år efter storhedstiden.

Nu regeres afdelingen for soul, pop og R&B af Adele og Beyoncé, og 45-årige Blige fremstod nogenlunde ligeså outdated som hendes gotiske overarmstatovering, der snarere ligner slidt pigtråd.

Souldiva har fået pip

Divaens lydbillede var heller ikke kønt, så selv om hendes gennemtrængende stemmepragt virkede nogenlunde intakt, var det svært at nyde den i et bastungt, kontrastforladt og uklart spektakel.

Bandets slatne indsats gjorde ikke Bliges ensartede repertoire mere afvekslende, og numre som ’Share My World’, ’My Life’, ’Take Me as I Am’ og den nye single ’Thick of It’ flød nærmest sammen til et langt uspændende medley gennem koncertens fem kvarter.

Hjerter dame

Stjernen fra The Bronx brugte en af sine monologer på at gøre det klart, hvad hun kræver af det modsatte køn. Blige blev separeret for et par måneder siden og var da også i et gevaldigt godt humør, hvilket i nogen grad kompenserede for den musikalske oplevelse, der udeblev.

Stemningen blandt de 2500 i salen var kun sporadisk ligeså høj som Bliges hæle, men man kunne bedre mærke det var fredag, da Maxwell indtog scenen som dobbeltkoncertens anden entertainer.

Autentisk showmand
Der var mere stil over charmørens afdeling, og hans fodarbejde var så elegant, at smerten ved at gå glip af ’Vild med dans’ aftog en anelse.

I endnu højere grad end Blige lever Maxwells gennemproducerede plader højt på lækkerhed, men den blev ødelagt i Falconer, hvor også traditionalisten fra Brooklyn led under dårlige lydforhold, og hans falset druknede for ofte i en mudret sound.

Derfor hedder det soul

43-årige Maxwell flød dog ovenpå med sin sympatiske udstråling og autentiske evner som en showmand, der tydeligvis har nærstuderet Sam Cooke, Al Green og Prince.  

Legenderne styrede soulmusikken i henholdsvis 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne, men i 2016 har hverken Blige eller Maxwell helt styr på sagerne. 

Maxwell - newyorkeren udgav tidligere på året albummet 'BlackSUMMERS'night'. Arkivfoto: AP
Maxwell - newyorkeren udgav tidligere på året albummet 'BlackSUMMERS'night'. Arkivfoto: AP
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt