Kikset festivalstart: Håbløst hovednavn

Hitmageren James Blunt begyndte sæsonen i Jelling, men englænderen startede bestemt ikke festen

James Blunt er forhenværende kaptajn i den britiske hær - der var imidlertid ikke meget krudt i popsangeren i Sydjylland. Foto: Per Lange
James Blunt er forhenværende kaptajn i den britiske hær - der var imidlertid ikke meget krudt i popsangeren i Sydjylland. Foto: Per Lange

James Blunt, Scenen, Jelling Musikfestival, torsdag 24. maj

Det kan godt betale sig at have et verdenshit.

James Blunt fik i 2005 alverdens poptøser til at falde i svime med ’You’re Beautiful’, og på baggrund af den kvalmefremkaldende sjæler får romantikeren såmænd stadig penge for at rejse verden rundt med sin guitar.

Torsdag aften åbnede englænderen og hans duelige band hovedscenen på den 30. udgave af Jelling Musikfestival, hvor en stor publikumsskare mødte op for at høre den famøse sang, der er blevet en slags popmusikalsk pendant til ’Titanic’ - altså filmen.

DK MusikNYT Jysk festivalboss: Vi risikerer kollaps

Stjernen truede faktisk med ikke at spille den, fordi ’han allerede havde fået hyren’, men gjorde det naturligvis alligevel, og ’You’re Beautiful’ er også live en blævrende bagatel.   

44-årige Blunt har brugt resten af sin karriere på at skrive en ny ’You’re Beautiful’, og det har han faktisk formået flere gange. ’Time of Our Lives’ og ’Same Mistake’ blev bare plager i stedet for landeplager. 

Blunt ikke Bond
På poetens seneste album, småelektroniske ’The Afterlove’ fra i fjor, direkte henviser han minsandten til ’You’re Beautiful’ i teksten til åbningsnummeret, ’Love Me Better’, men han laver faktisk skæringer med lidt tempo af og til.

De er bare også blodfattige og så fesne, at ingen aldrig nogensinde vil forveksle James Blunt med James Bond.

James Blunt - sangeren har solgt over 18 millioner album. (Foto: AP/Danny Moloshok) INTL. MusikNYT James Blunt: Jeg er ikke opløst!

Den traurige troubadours karisma er mandig på niveau med et par af pladsens sundeste sandaler, men han sled trods alt for honoraret tilsat ukrukket attitude. 

James Blunt - det kræver koncentration ikke at gabe. (Foto: Andrew Zaeh) INTL. Album-anm. Ualmindelig kedelig tuderock

Blunt har tydeligvis selvironi og humoristisk sans, hvilket da også er tiltrængt. Han skulle være sjov på Twitter. Det er han ikke på en scene.

Kort sagt knap så smukt.

1 af 13 Foto: Per Lange
2 af 13 Danske Kristoffer Sonne spiller trommer i James Blunts band. Foto: Per Lange
3 af 13 Foto: Per Lange
4 af 13 Foto: Per Lange
5 af 13 Foto: Per Lange
6 af 13 Foto: Per Lange
7 af 13 Foto: Per Lange
8 af 13 Foto: Per Lange
9 af 13 Foto: Per Lange
10 af 13 Foto: Per Lange
11 af 13 Foto: Per Lange
12 af 13 Foto: Per Lange
13 af 13 James Blunt er forhenværende kaptajn i den britiske hær - der var imidlertid ikke meget krudt i popsangeren i Sydjylland. Foto: Per Lange
37 kommentarer
Vis kommentarer