Kikset: Sangerinde bør finde nyt job

Annika Aakjær er en middelmådig sangskriver, men hun har afgjort potentiale som neurotisk komiker

Annika Aakjær var mere end tyve minutter forsinket på grund af 'mange problemer', og hun holdt offentlig lydprøve i Tønder. Foto: Per Lange
Annika Aakjær var mere end tyve minutter forsinket på grund af 'mange problemer', og hun holdt offentlig lydprøve i Tønder. Foto: Per Lange

Annika Aakjær, Klubscenen, Tønder Festival, søndag 26. august

Hvem helvede er Annika Aakjær, vil nogen måske spørge?

I aften får nationen en del af svaret, når hun er blandt deltagerne i en ny sæson af ’Toppen af poppen’, hvor musikanter jo traditionen tro forsøger at redde karrieren med følelsesporno i den bedste sendetid.

Se også: Utrolige søstre får folk til at besvime

Selv ’hele Danmarks’ TV 2 kan dog næppe forvandle sangskriveren fra Aalborg til folkeeje, og i en alder af 36 bør Aakjær måske overveje at blive komiker i stedet.

På Tønder Festival var hendes gakkede anekdoter og betragtninger mellem sangene i hvert faldt langt stærkere end sangene, som man egentlig bare stod og ventede på ville stoppe, så man kunne komme til at klukke over mere rapkæftet vanvid fra rappenskralden.

Dødt batteri
Aakjær mindede om en neurotisk Niels Hausgaard i opskruet tempo, men anarkistens iltre personlighed druknede fuldstændigt i numrene fra hendes seneste album, ’Lykkens gang’, der udvandes med dilettantisk brug af keyboardflader.

Det var som at overvære Pippi Langstrømpe ryge en e-cigaret.

Se også: Nu igen: Jysk legende taget i plagiat

Nordjyden kan synge, men af en eller anden grund var det, som om hun eksperimenterede med vejrtrækningsøvelser.

Se også: Lukas Graham giver festival rabat

Mod slut spillede Aakjær en oversat fortolkning af Turboweekends ’I Forgot’, der vel formentlig kommer med i et afsnit af ’Toppen af poppen’. Undervejs døde batteriet i hendes guitar, hvilket man kunne vælge at se som et vink med en vognstang.  

Hun har i hvert fald langt til toppen.

1 af 11 Foto: Per Lange
2 af 11 Foto: Per Lange
3 af 11 Foto: Per Lange
4 af 11 Foto: Per Lange
5 af 11 Foto: Per Lange
6 af 11 Foto: Per Lange
7 af 11 Foto: Per Lange
8 af 11 Foto: Per Lange
9 af 11 Foto: Per Lange
10 af 11 Foto: Per Lange
11 af 11 Annika Aakjær var mere end tyve minutter forsinket på grund af 'mange problemer', og hun holdt offentlig lydprøve i Tønder. Foto: Per Lange
179 kommentarer
Vis kommentarer