Klasseforskel i topmøde

Paul Simon reducerede Sting til en amatør under giganternes dobbeltkoncert på Fyn

Sting og Paul Simon - den lille blev den store foran 4500 publikummer i Odense. (Foto: Mogens Flindt)
Sting og Paul Simon - den lille blev den store foran 4500 publikummer i Odense. (Foto: Mogens Flindt)

Paul Simon & Sting, Sparekassen Fyn Arena, tirsdag 17. marts

Paul Simon har mange talenter, men at vælge musikalske partnere er ikke et af dem.

Mesteren slæbte rundt på Art Garfunkel i 1960’erne, og nu slæber han Sting verden rundt på ’On Stage Together Tour’. Det forfriskende koncertkoncept fejler ingenting, men det gør Sting.

De to var på scenen både sammen og hver for sig foran 4500 i en udsolgt sportshal i Odense, hvor der var klasseforskel mellem dem gennem hele 170 minutter.

Sting i et af meget få intense øjeblikke under uinspireret optræden. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Sting skindød i Tivoli

Når Sting spillede selvsmagende og slatne fusionsversioner af sine hits, savnede man Simon, og når Simon brillerede med sine overmusikalske evner, så sad man og frygtede, at Sting ville komme og ødelægge det hele. Og det gjorde han så.

Sammen forplumrede veteranerne ikke mindst ’The Boy in the Bubble’ og ’Mrs. Robinson’ i mudrede arrangementer med op til 18 musikere, der lød som om, de ikke havde besluttet, hvilket nummer de spillede.

Musikverdenens store vidundere
Simons overvældende format fornægtede sig dog ikke, når han i symbiose med sit organiske superband leverede underskønne udgaver af pragtfulde sange som ’Dazzling Blue’, ’Graceland’ og ’Diamonds on the Soles of Her Shoes’.

Trods den noget abrupte underholdning, så ramte Simon af og til den uspolerede guldåre, der gjorde hans koncerter i Randers i 2002 og Herning i 2012 til nærmest mirakuløse begivenheder.

Paul Simon - en lille maratonmand leverede stor pragtpræstation. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Mirakelmageren Paul Simon

I en alder af 73 er newyorkerens blidt omfavnende stemme stadig stort set intakt, og hans sans for medrivende rytmer og svimlende melodier er fortsat blandt musikverdenens store vidundere.

Sprudlende ’That Was Your Mother’ var bare af en anden verden. Manden er simpelthen utrolig.  

Sting og Paul Simon underholdt i næsten tre timer frem til klokken 22.30. (Foto: Mogens Flindt)
Sting og Paul Simon underholdt i næsten tre timer frem til klokken 22.30. (Foto: Mogens Flindt)

Lad os håbe han skifter Sting ud med en, som kan matche ham næste gang. Der er ikke mange af dem, men tænk at opleve Simon med Bob Dylan, Willie Nelson eller Randy Newman.

Han spørger nok Elton John.

1 af 4 (Foto: Mogens Flindt)
2 af 4 (Foto: Mogens Flindt)
3 af 4 (Foto: Mogens Flindt)
4 af 4 Sting og Paul Simon - den lille blev den store foran 4500 publikummer i Odense. (Foto: Mogens Flindt)
31 kommentarer
Vis kommentarer