Kogalskab på Grøn: D-A-D craziness!

Festoriginalerne lossede hårdt til gammel klassiker og slog herlige nye kolbøtter i Kolding

Nogle guitarister går på scenen, men Jacob 'Cobber' Binzer fra D-A-D svæver ind på den.  Foto: Per Lange
Nogle guitarister går på scenen, men Jacob 'Cobber' Binzer fra D-A-D svæver ind på den. Foto: Per Lange

D-A-D, Grøn Scene, Grøn Koncert, Kolding, torsdag 21. juli

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Efter en lang dag på Grøn Koncert med popmusik af mildest talt svingende kvalitet, så stod man sgu og trængte til en god gammel rockspade i skumringen, og den kom såmænd svævende i næverne på Jacob Binzer fra D-A-D.

Guitaristen ’fløj’ ind på scenen i en mindeværdig entré, der kickstartede en munter omgang drengerøvsunderholdning for alle dem, som ikke var gået hjem eller i brædderne.

Eller begge dele.

Se også: Citybois helt til grin på Grøn Koncert

Det er syvende gang, at D-A-D er på Grøn Koncerts plakat, men i år lukker de fadølsfesten på en lidt anderledes vis.

Kvartetten fra København spiller nemlig enten hele ’No Fuel Left for the Pilgrims’ eller ’Riskin’ It All’ plus et par ekstranumre, og i Kolding valgte de førstnævnte, der jo må betragtes som en regulær dansk rockklassiker.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange

Der er et indbygget nederlag i at turnere med støvede værker, men man glemte hurtigt, at skiven er 27 år gammel, for D-A-D leverede nostalgien med nosser og nerve.

Knald i låget på Stig
Problemet med albumkoncerter er også, at det jo er ret forudsigeligt, hvad der skal foregå, hvilket veteranerne dog i hvert fald indledningsvis fik vendt til en overraskelse ved smart at spille numrene i omvendt rækkefølge, så de kunne slutte af med uimodståelige ’Jihad’ og ’Sleeping My Day Away’.

Se også: Nik & Jay knuste Citybois i Kolding

Men stort set hele skiven holder stadig højt niveau, og den er simpelt hen spækket med en hensynsløst herlig blanding af charme, kløgt og personlighed.
De gamle rockhunde trak nogle af numrene lidt i halen, men ellers var forrygende skæringer som ’ZCMI’, ’True Believer’ og ’Overmuch’ bestemt til at kende, og en lidt tynd udgave af ellers fede ’Lords of the Atlas’ blev eneste svipser.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange

Spasmageren Jesper Binzer var som sædvanlig ikke til at styre på en tønde land, så folket fik billige grin og fiks komik, mens Stig Pedersen en overgang stjal showet, da galningen kom stormende med fyrværkeri i hjelmen.

Se også: Pæn stjerne afvist til Grøn Koncert

Cobber var imidlertid aftenens stjerne, og efter ekstranumrene 'Bad Craziness' og 'Laugh'n' a 1/2' lettede han igen i uigenkaldeligt sidste ’It’s After Dark’, hvor man bare måtte konstatere, at D-A-D bliver ved med at genopfinde sig selv med fantastiske nye tricks.  

Det kan godt være, der ikke er mere brændstof på pilgrimmene, men der er fortsat benzin på et af Danmarks få originale orkestre.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange
 

1 af 5 Foto: Per Lange
2 af 5 Foto: Per Lange
3 af 5 Foto: Per Lange
4 af 5 Foto: Per Lange
5 af 5 Nogle guitarister går på scenen, men Jacob 'Cobber' Binzer fra D-A-D svæver ind på den. Foto: Per Lange
31 kommentarer
Vis kommentarer