Kongen af dansk popmusik

Rasmus Seebach overvandt selv vejrguderne ved en triumf af en koncert i Aalborg

Den 35-årige sanger har taget en pause fra arbejdet med sit fjerde album for at turnere sommeren over. (Foto: René Schütze)
Den 35-årige sanger har taget en pause fra arbejdet med sit fjerde album for at turnere sommeren over. (Foto: René Schütze)

 
Rasmus Seebach, Skovdalen, Aalborg, 13. juni

Når 2010'ernes pophistorie engang skal gøres op, kan det egentlig siges meget kort: Der var Rasmus Seebach og så var der de andre. Frederiksbergenserens  indtil videre tre album har tilsammen indkasseret intet mindre end svimlende 34 platinplader, og selv Kim Larsens gamle rekord med flest førstepladser på den danske hitliste har den 35-årige Seebach fejet af banen. Og det er altså blot seks år siden, at han debuterede som solist med singlen 'Engel'.

Men hvad er det så han kan, denne Seebach? Jo, han formår som få andre at være i øjenhøjde med sit publikum, hvad enten det er syvårige Claudia fra Hjørring eller hendes medfølgende mormor Ulla, der sammen var troppet op til sangerens såkaldte familiekoncert i Skovdalen i Aalborg. Og de havde begge julelys i øjnene bagefter, trods den konstante og ugæstfri silende regn under hele forestillingen.

Polfoto Krimi Mor og datter frifindes for vold til Seebach-koncert

En forhindring, som Seebach tacklede på en for ham ganske sigende facon. Simpelthen ved at adressere den direkte, 'Vi kan lige så godt være ærlige over for hinanden og sige det, som det er: Det er noget lortevejr. Men skal vi ikke bare blive enige om, at det kan vi ikke gøre noget ved, og så i stedet holde en kæmpe regndansfest?'

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men Seebach og de seks (ind i mellem syv) musikere plus tre korsangerinder/dansere overholdt på den imposante, hangar-lignede scene  i den grad deres del af aftalen. Og det gjorde publikum også ved at synge med under regnslagene på hver eneste strofe af alle hitsene - fra 'Olivia' til 'Øde Ø'. Og det nye nummer fra det kommende album, som Seebach arbejder på for tiden - 'Uanset' - lød såmænd allerede som endnu en kommende landeplage.

Rasmus Seebach - folkehelten spiller 20 koncerter på dansk grund henover sommeren. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Ufattelig triumf for Seebach

Seebach er muligvis hverken verdens største sanger eller sangskriver, og som tekstforfatter vinder han næppe mange poesipriser. men han kan noget andet - og vigtigere - som popstjerne. Skrive om det han  kender og dermed kommunikere direkte med sit publikum uden nogen form for filter. Selvfølgelig er det et show. Men man er aldrig i tvivl om, at Seebach er 100 procent til stede i det. Og tilmed stadig besidder en oprigtig og klædelig ydmyghed over for den store hengivenhed fra publikum. De betyder noget for ham. Derfor betyder han også noget for dem.

Rigtig mange af Seebachs sange handler om at være til stede i nuet og at være der for hinanden. Det efterlevede både band og publikum på smukkeste vis, selv om det stod ned i stænger på denne parodi af en sommeraften.

DK MusikNYT TV: Rasmus Seebach til kamp mod depression

Og nej, jeg kommer nok aldrig til at høre meget Seebach derhjemme. Men det er også fløjtende ligegyldigt. For både som entertainer og som menneske har han efterhånden vundet min dybeste respekt, selv om vi kom skævt fra start. Ærlige sjæle som ham kan vi aldrig få for mange af. 

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

22 kommentarer
Vis kommentarer