Lukasevangeliet ifølge Graham

Successangeren skabte tilløb til religiøs ekstase under svedig hjemmebanesejr i Store Vega

Herlige Lukas Graham fik onsdag til at føles som fredag. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Herlige Lukas Graham fik onsdag til at føles som fredag. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

Lukas Graham, Store Vega, København, onsdag 11. april

Det går sgu meget godt for Lukas Graham.

I fredags drønede hans debut direkte ind på albumlistens førsteplads med et salg, der var næsten fire gange større end Madonnas, og her til aften modtog københavneren så folkets hyldest på hjemmebanen Vega, som han på ingen tid har fyldt fire gange.

Der er krummer i Lukas Graham

Kometen optrådte ovre i Lille Vega i december, og siden har han spillet 40 koncerter, så i Store Vega havde flaben fået råd til bartender på scenen i stil med 1970’ernes Faces, og salen stank såmænd også herligt som Rod Stewarts berusede kådhed, da den lille mand på 23 indledningsvis slog stiletterne væk under publikum med pianoballaden ’Before the Morning Sun’.

Tøserne var langt i overtal, og Graham blev hvinet til også længe inden, han smed skjorten midtvejs. På behørig vis var der svævende lingeri i luften, og man frygtede en overgang, at hovedpersonen ville hale sin karakteristiske undertrøje over hovedet under en svedig udgave af ’Only One’, hvor trioen bag sangeren toppede.

Boblende energi
Grahams band er dueligt og kunne sikkert vinde det danske mesterskab i efterskolerock, men Booker T. & the M.G.’s er de godt nok ikke. Drengene er for blegfunky og stive i betrækket til at matche frontfiguren, der synger fantastisk for dansk standard som en halvirsk neger, der bruger krop og sjæl.

I forhold til det noget tamme nye album er der langt mere liv i Graham live, og selvom der var lige rigeligt med lir mellem numrene, forstod Graham heldigvis at være seriøs, når det var påkrævet. Med en flot fortolkning af Sam Cookes klassiker ’A Change Is Gonna Come’ lærte han sine unge tilbedere, at soulhistorien trods alt ikke starter med Adele.

Lukas Graham er stor fan af dronning Margrethe

Christianitten har stadig ikke nok stærke numre til at fylde en spilletid på 70 minutter uden, at der bliver svage punkter, men det boblende energibundts ugenerte charme og orkanagtige medvind gjorde, at han kunne bøvse alfabetet baglæns og stadig have triumferet.

Til efteråret flytter Graham op i Falconer Salen, og hvis det fortsætter sådan her, så kan man sgu snart opleve Lukasevangeliet i Parken.