Lykkeligt lorteparforhold på Smukfest

Magtens Korridorer formåede i selskab med Østkyst Hustlers at jage alle tømmermænd på flugt i Skanderborg

Kombinationen af rendestensrock og old school rap viste sig at være yderst potent. Foto: Per Lange
Kombinationen af rendestensrock og old school rap viste sig at være yderst potent. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Magtens Korridorer feat. Østkyst Hustlers, Bøgescenerne, Skanderborg, 7. august.

Der skal noget til at få den op og stå sådan en femte festivaldag, hvor regnen tilmed har sivet ned. Magtens Korridorers socialrealistiske rendestensrock viste sig af være et yders probat middel. Der blev ikke langt fingre imellem allerede fra første strofe af 'Aldrig Mere', og så blev der elles smashet benhårdt igennem med bl.a. 'Nordhavn Station', 'Sarah har..', Pandora' og 'Lyden af alarmer', hvor fræsende guitarer og Johan Olsens karakteristiske råbevokal og insisterende tekster, der med en træfsikker og mundret blanding af håb og fortvivlelse kan noget helt særligt. Ikke mindst i en livesituation.    

Niklas Schneidermann: Fem plader der ændrede mit liv

Korridorerne havde så sat trumf på, ved efter cirka en halv time at invitere rappensionisterne Østkyst Hustlers med på scenen, hvor Nikolaj Peyk, Jazzy H og Bossy Bo kvitterede med en rockarmeret version af 'Der går penge ind på torsdag', som i den grad faldt i god jord foran det overraskende store, standhaftige publikum.

Derefter fik vi et potent mash up af Østkystens 'Håbløs og værternes 'Kom og mærk'  - vi kunne jo passende kalde dem Magtens Hustlers, inden det gik helt banans med 'Lorteparforhold' tilsat rap.

Magtens Korridorer: Undskyld, vi smadrede Lagkagehuset

Derefter forlod hiphopperne scenen mens Olsen og kompagni sendte de sidste tømmermænd på flugt med 'Picnic på Kastellet', 'Milan Allé'' og 'Giv mig en dag', så man helt glemte at fortryde, at man ikke var taget hjem.

Første ekstranummer var (selvfølgelig) endnu et mash up - denne gang af begge konstellationers slagnumre 'Han får for lidt' og 'Hestevisen', der ikke overraskende gik rent hjem - ikke mindst da ligestillingsknappen blev tændt med omskrivningen 'hun får for lidt'. Det var noget, de kunne forstå her i skoven.

Den festlige seance blev afsluttet med 'en gammel sang højt belagt med rock' i form at 'Tilt', og det er egentlig en meget passende beskrivelse af hele forløbet. Subtilt? Nej. Uimodståeligt? ja.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+