Marie-kikset premiere

Krøllede frøken Key startede forårsturné i Vejle med en slags sær akavet glathed

Marie Key - københavneren sang stort set kun numre fra sine to seneste succesplader. (Foto: Anders Brohus)
Marie Key - københavneren sang stort set kun numre fra sine to seneste succesplader. (Foto: Anders Brohus)

Marie Key, Vejle Musikteater, fredag 20. marts

Marie Key er et paradoks. Hun er meget mærkelig og helt almindelig. Og hun er skide underholdende og røvkedelig.

Sådan var det i hvert fald, da popstjernen lancerede sin forårsturné i Vejle Musikteater, hvor godt og skidt dansede forsigtig kinddans.

Marie Key - sangskriverens 'Tænker du vi danser' er danskernes suverænt mest foretrukne album for tiden. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Marie Key banker rocklegende

Key er så kontrolleret og behersket, at man ville ønske, hun drak en flaske champagne inden, hun gik på scenen, men det blev en underlig hæmmet aften, der til gengæld var tydelig påvirket af premierenerver.

- Dans er ikke en naturlig udtryksform for mig, proklamerede Key på vanlig underspillet facon, selv om hendes aktuelle album hedder ’Tænker du vi danser’.

Den 35-årige københavner flyttede sig ikke mere, end at hun kunne have stået på en dartskive stort set hele den 80 minutter lange koncert.

Sjældent ud af stedet
Undtagelsesvis lagde hun dog demonstrativt en kort koreograferet dansesekvens ind i nummeret ’Dans’, og det var herligt bøvet og komisk som flere af hendes muntre anekdoter undervejs.

Musikken flyttede sig også kun sjældent ud af stedet, og overfor et meget høfligt publikum kom seancen til at virke ekstremt statisk og kølig som Keys ejendommelige stemme og blide kærlighedssange, der har følelserne indenfor tøjet.

Marie Key giver tre koncerter i Store Vega i København i april. (Foto: Anders Brohus)
Marie Key giver tre koncerter i Store Vega i København i april. (Foto: Anders Brohus)

En akustisk soloudgave af ’Skagen’ fremstod pludselig næsten bevægende på en besynderlig facon, men ellers var det habile udgaver af velfungerende ’Uopnåelig’, ’Fryser med dig’, ’Fatter det nu’ samt ekstranumrene ’Landet’ og ’Uden forsvar’, der mindede om Keys styrke som fængende melodimager.

Marie Key - københavneren starter en mindre forårsturné i Vejle midt i marts. (Foto: Sony) DK Album-anm. Marie Key er stadig 13 år

Hun har efterhånden en pæn stribe ørehængere på repertoiret. De blev imidlertid aldrig forløst i Vejle, hvor Key ikke desto mindre løsnede en anelse op undervejs - alt er relativt.

Det kan være, det kommer senere på turnéen, men vild med dans bliver hun nok aldrig.

1 af 4 (Foto: Anders Brohus)
2 af 4 (Foto: Anders Brohus)
3 af 4 (Foto: Anders Brohus)
4 af 4 Marie Key - københavneren sang stort set kun numre fra sine to seneste succesplader. (Foto: Anders Brohus)
29 kommentarer
Vis kommentarer