Mission udført: København destrueret

Den amerikanske kvintet Power Trip massakrerede tætpakkede Pumpehuset og holdt liv i thrash metal

Riley Gale i front for texanske Power Trip, der varmede op for landsmændene Trivium foran et ret entusiastisk publikum. Foto: Olivia Loftlund
Riley Gale i front for texanske Power Trip, der varmede op for landsmændene Trivium foran et ret entusiastisk publikum. Foto: Olivia Loftlund
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Power Trip, Pumpehuset, København, torsdag 22. marts

Thrash metal har altid handlet om død, død og atter død, og en af genrens mest skelsættende skarer af bødler ligger faktisk for døden. Tidligere på året annoncerede mægtige Slayer nemlig, at de drager på afskedsturné. Snøft.

Stilartens andre giganter, Metallica og Megadeth, laver ikke ligefrem livsbekræftende hovedværker længere, så thrash har brug for nyt blod, og den leverer tænderskærende Power Trip i spandevis blandet med sved og snot.

Sygt: Metallica fejlede i Royal Arena

Da kvintetten fra Dallas, Texas ramte Pumpehuset som en napalmbombe, var vandalernes frontmand, Riley Gale, såmænd iklædt en hættetrøje med Slayers legendariske logo, og det var et varsel om en mindeværdig aften i forbilledernes ånd.

Power Trip angreb opgaven med en toptunet hærenheds mentalitet, og de formåede at eksekvere materialet fra navnlig deres forrygende andet album, sidste års ’Nightmare Logic’, tilsat sønderlemmende pondus og præcision.

Groove og agression
Der udbrød undtagelsestilstand med akut moshing nede foran allerede under andet nummer, ’Executioner's Tax (Swing of the Axe)’, der er et aldeles medrivende bevis på, at Power Trip ikke kun kan spille sange - de kan også skrive dem, så øregangene flænses på frydefuld vis.

Gruppens velvoksne guitarister, Blake 'Rossover' Ibanez og Nick Stewart, spillede med overskudsagtigt groove og aggression under magtfulde udgaver af bersærkerboogien ’Divine Apprehension’ og flintrende ’Firing Squad’, mens den noget splejsede sanger spjættede arrigt omkring som bandens svar på Joe Dalton.

Massakre: Hovednavn knuste 23.000

Der er en herlig, syg humor indbygget i den grumme kunstart, og det skortede ikke på munter underholdningsværdi, selvom slænget understregede, at de er det ondeste, der er kommet fra Dallas siden J.R. Ewing.

Thrash lever og har det skide godt i hænderne og mellem tænderne på Power Trip.

Rytmeguitarist Nick Stewart fra Power Trip, der stod på scenen fra klokken 20:45 til 21:30. Foto: Olivia Loftlund
Rytmeguitarist Nick Stewart fra Power Trip, der stod på scenen fra klokken 20:45 til 21:30. Foto: Olivia Loftlund

Sætliste

1. Soul Sacrifice

2. Executioner's Tax (Swing of the Axe)

3. Divine Apprehension

4. The Hammer of Doubt

5. Nightmare Logic

6. Crucifixion

7. Murderer's Row

8. Firing Squad

9. Manifest Decimation

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+