N.E.D.T.U.R. med Lars H.U.G.

Halvflad turnépremiere i tætpakket Store Vega føltes som champagne uden bobler

Lars H.U.G. - den tilbagevendte popveteran savnede fordums sprudlende energi. (Foto: Mogens Flindt)
Lars H.U.G. - den tilbagevendte popveteran savnede fordums sprudlende energi. (Foto: Mogens Flindt)

Lars H.U.G., Store Vega, København, torsdag 12. marts

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Lars H.U.G. lignede såmænd en gennemsnitlig bankmand, da han gik på scenen, og det blev desværre betegnende for en noget underskudsagtig start på den genopstandne hitmagers forårsturné.

Veteranen er jo ellers på finansloven, men skatteyderne fik for lidt for pengene, når vi vel at mærke tænker på, at vi har at gøre med en af kongerigets mest dyrebare popkunstnere.

Lars H.U.G. bryder 11 års plade-pause med '10 Sekunders Stilhed'.. Kendte Lars H.U.G.: Ikke doven af statsstøtte

Selv på en halvsløj aften er H.U.G. friskere end de fleste, men man savnede mandens kåde overskud og lyksalige vanvid fra dengang, hvor han lavede plader bare sådan nogenlunde jævnligt, og hans koncerter kunne være ekstatiske. 

Under turnépremieren i udsolgte Store Vega blev den 61-årige sanger, der sang fortrinligt, trukket ned af en sekstet, der spillede uden det sprudlende swing som danske popklassikere som ’Natsværmer’, ’Kysser himlen farvel’ og ’Hvorfor er lykken så lunefuld’ lever på og fortjener.

Schlagerne var underligt flade, og publikum havde tydeligvis svært ved at finde den fest, de forventede - det var som champagne uden bobler.

Malplaceret Peter Peter
Efterårets temmelig succesfulde comebackalbum, ’10 sekunders stilhed’, markerede enden på en 11 år lang pladepause for H.U.G., og i mellemtiden er der ikke kommet mange nye beundrere til, hvis man ellers kan vurdere fanskaren ud fra den godt modne forsamling på Vesterbro.

H.U.G. spillede stort set hele ’10 sekunders stilhed’ i et sæt, der ganske befriende var renset for numre fra hans to ret ligegyldige skiver på dårligt engelsk.

Se også: UG minus til Lars H.U.G.

Som på ’10 sekunders stilhed’ var Peter Peter med på guitar, hvilket umiddelbart virkede som et inspireret valg, der ville kunne ruske op i hovedpersonens poetiske verden, men under den 110 minutter lange koncert spillede den fandenivoldske musiker en alt for anonym birolle, der fik hans tilstedeværelse til at virke nærmest malplaceret.

Og da Peter Peter undtagelsesvis fik lov til at skeje ud på en heftigt omarrangeret ’Så længe jeg lever’, var hans eskapader uden den store effekt.

Lars H.U.G. og Peter Peter giver ekstrakoncerter i Store Vega i april. (Foto: Mogens Flindt)
Lars H.U.G. og Peter Peter giver ekstrakoncerter i Store Vega i april. (Foto: Mogens Flindt)

Flere ballader fungerede dog gennemgående godt, hvilket nok skyldtes, at de ikke var ligeså afhængige af sprødheden i bandets samspil som sættets mere luftige sange.

’Skibet hedder afsked’, ’Mon de kan reparere dig’ og den nye ’En skønne dag’ strejfede den pragtfulde nænsomhed, som H.U.G. er en sjælden mester i at frembringe, så det fremstår ubesværet.

Se også: Drøje Lars H.U.G.

Det forrygende gamle Kliché-nummer ’Militskvinder’ slog gnister, da H.U.G. endelig slap hæmningerne til sidst, og som ekstranummer gik en lang smuk version af ’Elsker dig for evigt’ lige i hjertet på nostalgikerne.

Men som et unødvendigt antiklimaks kom H.U.G. ind igen og rundede af med relativt svage ’Verden går sin gang’ og ’Altid lys’.  

Det kan han gøre meget bedre.   

1 af 4 (Foto: Mogens Flindt)
2 af 4 (Foto: Thomas Emil Sørensen)
3 af 4 (Foto: Mogens Flindt)
4 af 4 Lars H.U.G. - den tilbagevendte popveteran savnede fordums sprudlende energi. (Foto: Mogens Flindt)
16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Leonard Cohen: 'Thanks for the Dance' (Columbia-album/Ude 22. november)
2.Martin Lind: 'Metanoia' (Hathor-album/Ude 22. november)
3.The Flaming Lips: 'The Soft Bulletin - Live at Red Rocks' (Bella Union-album/Ude 29. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Lucy Dacus: '2019' (Matador-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere