NorthSide: Dødbidere livede op

Seattles sørgmodige rockband Death Cab for Cutie svedte for sagen i Østjylland

Ben Gibbard fra Death Cab for Cutie, der gav engageret koncert sidst på eftermiddagen. (Foto: Per Lange)
Ben Gibbard fra Death Cab for Cutie, der gav engageret koncert sidst på eftermiddagen. (Foto: Per Lange)

Death Cab for Cutie, Blue Stage, NorthSide Festival, fredag 12. juni

Efter José González’ forfejlede åbning af NorthSide, hvor han blev overdøvet af publikum, lignede det på forhånd, at der var endnu en malplaceret seance i vente med de amerikanske mørkemænd Death Cab for Cutie.

Bandets betuttede, smålitterære og sørgmodige college-rock kunne sagtens have smeltet væk i festivalens eftermiddagssol, men det blev nu ikke tilfældet, for ensemblet gik engageret til opgaven og udstyrede sit repertoire med en muskuløs pondus, der adskilte sig fra numrenes mere indadvendte studieversioner.

José González - spillemanden kommer fra Gøteborg, men han har argentinske gener. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Grotesk festivalstart i Aarhus

Hårdtpumpede udgaver af ’Doors Unlocked and Open’ og ’The Ghosts of Beverly Drive’ fangede publikums opmærksomhed tidligt i sættet, og hvor man nærmest ikke kunne høre González, så skulle man bruge ørepropper under Death Cab for Cutie.

Benjamin Gibbard og Jay Farrar - genopliver Jack Kerouac med skøn countryrock. (Foto: Autumn de Wilde) INTL. Album-anm. Fuld af Kerouac

Gruppens kantede sange bliver aldrig eftertrykkeligt medrivende, men betegnende for indsatsen så var skjorten på frontmand Ben Gibbard fuldkommen gennemblødt af sved allerede midt i koncerten.

’The New Year’ spillede Death Cab for Cutie, som var det vitterlig årets sidste dag hjemme i Seattle og ikke bare den første på en jysk festival.

1 af 6 (Foto: Per Lange)
2 af 6 (Foto: Per Lange)
3 af 6 (Foto: Per Lange)
4 af 6 (Foto: Per Lange)
5 af 6 (Foto: Per Lange)
6 af 6 Ben Gibbard fra Death Cab for Cutie, der gav engageret koncert sidst på eftermiddagen. (Foto: Per Lange)
0 kommentarer
Vis kommentarer