Nu igen: Jysk legende taget i plagiat

Originalen Niels Hausgaard kopierede Niels Hausgaard med herlig underholdning på Tønder Festival

Uforlignelige Niels Hausgaard går på scenen igen i Bolero søndag klokken 19:15, og mon ikke han atter er tilbage i 2019? Foto: Per Lange
Uforlignelige Niels Hausgaard går på scenen igen i Bolero søndag klokken 19:15, og mon ikke han atter er tilbage i 2019? Foto: Per Lange

Niels Hausgaard, Bolero, Tønder Festival, lørdag 25. august

Ifølge Ekstra Bladets kilder hang Niels Hausgaard fredag i Tønder Festivals musikbar til længe efter midnat, men lidt over middag lørdag morgen var han nu alligevel kønnere end træskulpturen af troubadouren, som er genstand for udbredt latterliggørelse på festivalpladsen.

Den garvede spøgefugl indtog spejlteltet med et fjoget smil, og så gjorde han ellers, hvad han har gjort omtrent så længe, der har været vand i Vadehavet.

Hausgaard æret med skulptur: Det ligner en fra Lønstrup

Hausgaard er en fast bestanddel af Tønder på linje med anderledes flydende elementer som Tuborg, Guinness og Jameson. Vendelboen giver dog ikke tømmermænd, men flere af hans underspillede pointer sad fast i hovedet alligevel.

Som et klædeligt afbræk i satiren vendte han en overgang tilbage til den opdragelsesanstalt, hvor han voksede op, i form af en markant og oprigtigt rørende sang om en tragisk skæbne på sovesalen.

Ikke just Medina
Hausgaard fylder 74 på fredag. Musikalsk er han stadig på begynderstadiet.

Entertaineren påstod vindtørt, at han snildt kan skrive komplicerede melodier, men han er ikke i stand til at spille dem.

Hausgaard kalder kiks på guitaren ’uregelmæssigheder’, og dem var der en del af, hvilket dog ikke ændrede på, at seancen forløb regelmæssigt.

Hausgaard smitter: Døjer med røvsyge

Når der på de skrå brædder bruges gloser som taktstok, svineavler, kommunist, hængning, hædersmand, kuglestøder, tarmluft og spytslikker, så er man godt klar over, det ikke er Medina, der underholder.

Hausgaard ligner sig selv. Heldigvis.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.