Offday på Roskilde

Amerikanske Off! spillede mange sange meget hurtigt, men det kneb med retningen

Off!'s sanger Keith Morris, der fylder 60 i september, har en fortid i Black Flag. (Foto: Jonas Olufson)
Off!'s sanger Keith Morris, der fylder 60 i september, har en fortid i Black Flag. (Foto: Jonas Olufson)

Off!, Avalon, Roskilde Festival, onsdag 1. juli

Roskilde har i år introduceret advarselsstemplet ’high energy’ ved koncerter, der forventes at blive så heftige, at publikum kan risikere at få en albue i milten eller noget andet ubehageligt.

Det californiske hardcore-punkband Off! blev fundet værdige til mærkatet, men deres åbning af Avalon levede kun i glimt op til faresignalet.

En såkaldt mosh pit - her godt nok på Copenhell, men konceptet er ikke til at tage fejl af. (Foto: Jacob Ehrbahn) DK MusikNYT Roskilde sætter label på voldsomme koncerter

På plade har kvartetten en herlig veltimet pondus, der dog i Roskilde var afløst af slag i luften, og modsat den knastørre festivalplads, så var gruppens lyd frustrerende mudret.

Det garvede slængs smålegendariske frontmand, Keith Morris, der har en fortid i banebrydende Black Flag og Circle Jerks, druknede i lydbilledet, som dog gradvist blev klarere.

Niels Brandt i front for The Minds of 99, der svedte forgæves i festivalens tidlige aftensol. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Rituelt mord på Roskilde

’Borrow and Bomb’ og ’Wiped Out’ fremkaldte den forventede tumult midtvejs i sættet, men det var for sjældent, at man ærgrede sig over, at vandalernes sange typisk varer mellem 45 og 90 sekunder.

De fyrede vel 25 af på 50 minutter, hvor Morris også spildte tiden med lange retningsløse monologer, der tog pusten fra ethvert tilløb til ’high energy’.  

En offday.

1 af 5 (Foto: Jonas Olufson)
2 af 5 (Foto: Jonas Olufson)
3 af 5 (Foto: Jonas Olufson)
4 af 5 (Foto: Jonas Olufson)
5 af 5 Off!'s sanger Keith Morris, der fylder 60 i september, har en fortid i Black Flag. (Foto: Jonas Olufson)
8 kommentarer
Vis kommentarer