Annonce:
Annonce:

One-hit-wonder søger nummer to

Hozier mangler stadig at bevise, at der er mere i ham end den der sang

Irske Hozier er blevet sammenlignet med både Jeff Buckley og landsmanden Van Morrison, der er dog stadig et stykke vej op endnu. (Foto: Jonas Olufson)
Irske Hozier er blevet sammenlignet med både Jeff Buckley og landsmanden Van Morrison, der er dog stadig et stykke vej op endnu. (Foto: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

 

Hozier. Falconer Salen, Kbh. 29. februar

Det kan værei både en gave og en forbandelse at slå bredt igennem i absolut første forsøg, som det var tilfældet for den nu 25-årige irske sanger og sangskriver Andrew Hozier-Byrne, der i 2013 ramte en veritabel guldåre med debutsinglen 'Take Me to Church' - delvist indspillet i forældrenes loftkammer - som med ledsagelse af en spektakulær anti-homofobisk video lagde pres på internetforbindelser verden over.

Det er også en virkelig god sang, som ingen af de resterende 12 af slagsen på debutalbummet 'Hozier' fra 2014 kan leve op til, selv om der er et par fine anslag undervejs.

Annonce:

Kæmpehittet har betydet, af Hozier fra den ene dag til den anden er gået fra at spille for håndører på gader og stræder og er røget direkte ind på festivaler og koncertsale af en anseelig størrelse, og besøget her til aften i Falconer Salen var da også hans andet af slagsen i Danmark på den efterhånden to år lange turne, der er fuldt kølvandet på gennembruddet - første gang var sidste sommer på Tinderbox.

Sanger nægter at være tilfreds efter kæmpehit

Hozier har tilsyneladende ikke brugt de mange timer i turbussen på  at skrive nye sange, da sætlisten bestod af samtlige 13 numre fra 'Hozier' plus et par covers. Og med mindre man har præsteret en debut på niveau med 'Marque Moon', 'Horses' eller 'The Doors' kan det gå hen at blive et problem, også selv om fatter sig i forholdsvis korhed.

Annonce:

For på trods af glimrende sager som åbneren 'Angel of Small Death and the Codeine Scene' og den skrabede folk på tragisk/romantiske 'In a Week' er der simpelthen også for mange gennemsnitligheder undervejs endnu. Hvilket blev sat i relief af en ganske fin hyldest til den for nyligt afdøde David Bowie med 'Young Americans', der løftede sig milevidt over resten af aftenens materiale. Det skal dog retfærdigvis siges, at Bowie også havde været ilde stedt, hvis han havde skulle fylde en hel koncert med sit første album.

Landeplage: Hitmager i fynsk flop

Til gengæld kunne vi snildt have været foruden en overlæsset version af The Beatles' 'Blackbird', hvis styrke og pointe jo netop er dens enkelhed.

Bandet spillede kompetent og rutineret men også lidt temperamentløst, om end Hozier selv havde en god kommunikation med den fyldte og velvillige sal og egentlig virkede som en meget sympatisk fyr. Men om han er mere end et one-hit-wonder, står stadig hen i det uvisse.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: