Ooh La La!

Genopstandne Faces forførte uimodståeligt med spillevende nostalgi i Randers

Ronnie Wood og Mick Hucknall var i centrum, da Faces bød op til dans i Jylland fredag aften. (Arkivoto: AP)
Ronnie Wood og Mick Hucknall var i centrum, da Faces bød op til dans i Jylland fredag aften. (Arkivoto: AP)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Faces, Værket, Randers, fredag 20. august

Det har altid været svært at sige Faces uden at smile. Fredag aften var det nærmest umuligt.

35 år efter Faces gik i opløsning, er dette sjask-charmerende alternativ til The Rolling Stones tilbage, og foran 1000 henrykte publikummer på Værket i Randers lød det engelske rock’n’roll-slæng, som havde de jammet dagligt på pubben siden 1975.

Anført af en umanerligt veloplagt Ronnie Wood swingede og svajede veteranernes løsslupne boogie, så det var en fryd, og schlagere som ’Miss Judy’s Farm’, ’Too Bad’ og afsluttende ’Stay With Me’ fremstod spændstige, som var det teenagere, vi havde med at gøre.

Glen Matlock fra The Sex Pistols afløste afdøde Ronnie Lane med bravur på bas, og Mick Hucknall levede sig så overbevisende og velsyngende ind i rollen som Rod Stewart, at Faces’ originale frontmand ikke kan være sikker på, han kan få sit gamle job igen.

Spillevende nostalgi
Hucknall og ordet respekt kan hermed opleves i samme sætning for første gang, men et liret guitarindslag af Wood samt Kenney Jones’ trommesolo var netop så malplaceret, som vi var nogle, der frygtede, Hucknall ville være.

Ellers var det 80 minutters spillevende nostalgi med nerve og nærvær, og Faces gav bevægende versioner af Lanes ’Debris’ og The Temptations’ ’I Wish It Would Rain’, men humørsprederne er jo først og fremmest et partyband, og ’Pool Hall Richard’ og ’Ooh La La’ føltes som nytårsaften.

Dem der ler sidst...

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+