Oppe på Alphabeatet

Popstjernerne fra Silkeborg lyste op, da mørket sænkede sig over Jelling Musikfestival

Anders SG og Stine Bramsen i feststemt front for lystige Alphabeat. (Foto: Per Lange)
Anders SG og Stine Bramsen i feststemt front for lystige Alphabeat. (Foto: Per Lange)

Alphabeat, Scenen, Jelling Musikfestival, fredag 27. maj

Det kan godt være, at der kun var et enkelt kort kapitel i Alphabeats eventyr i England, men der er altså stadig internationalt snit over sekstetten fra Silkeborg.

Tilsat en effektiv cocktail af professionalisme og charme funklede Alphabeat i Jellings mudder, der blev omdannet til et gigantisk dansegulv for gummistøvler, og da mørket sænkede sig over pladsen steg jydernes farvestrålende disco-pop op som en blinkende regnbue.

Skamløse schlagere
Det var fadølsfest i ungdomsklubben, og store dele af festivalens 25.000 forventede publikummer valfartede til bandets muntre matiné, hvor repertoiret ikke helt var bæredygtigt nok til fem kvarters uafbrudt begejstring, men mange af slængets skamløse schlagere lyder ikke desto mindre som fermt opdaterede vindermelodier fra 1970'ernes Melodi Grand Prix.

Stine Bramsen og Anders SG er ikke verdens største sangere, hvilket dog er til at leve med, når entertainer-evnerne er veludviklede, og mens ’10.000 Nights of Thunder’, ’Heat Wave’ og ’Boyfriend’ dunkede derudad, var Alphabeat i hvert fald verdensstjerner i Jylland.

1 af 2 Stine Bramsen - bød op til dans i ungdomsklubben. (Foto: Per Lange)
2 af 2 Anders SG og Stine Bramsen i feststemt front for lystige Alphabeat. (Foto: Per Lange)
0 kommentarer
Vis kommentarer