Perverst: Aqua kiksede på Smukfest

Popveteranerne lød som en jukebox i tomgang foran kæmpemæssig publikumsskare i bøgeskoven

Lene Nystrøm viste sig i kørestol på sociale medier forleden efter et cykeluheld, men sangerinden var i vigør på Smukfest.  Foto: Per Lange
Lene Nystrøm viste sig i kørestol på sociale medier forleden efter et cykeluheld, men sangerinden var i vigør på Smukfest. Foto: Per Lange

Aqua, Stjernescenen, Smukfest, onsdag 8. august

Aqua serverede forbavsende flot underholdning, da de gjorde comeback på Vi elsker 90’erne i fjor, og danmarkshistoriens bedst sælgende navn var også værd at høre på under Jelling Musikfestival i maj.

Trioens koncert i Skanderborg mindede dog om en maveplasker.

Mens regnen dryppede sporadisk fra en blytung himmel, føltes Aqua udvandet, og specielt i første halvdel af det 60 minutter korte sæt lignede de et band, der havde brændt deres energi af på Grøn i sidste måned.

Foto: Per Lange Koncert-anm. Skete det lige?! Aqua chokerede

- Er I klar til at give den for hjernedødt meget gas? spurgte René Dif, der insisterede på at sige Smukfestival, og så spillede hitmagerne ellers balladen ’Playmate to Jesus’.

Men publikum havde naturligvis slået hjernen fra - den bliver nok tændt igen søndag/mandag - men først midtvejs fik ’Doctor Jones’ startet festen, mens Lene Nystrøm gik en tur blandt kåde fans.

Melodiske kvaliteter
’Differen’ truede samtidigt med at stagedive, og han aflyste først stuntet, da opbakningen til at gribe bamsen viste sig at være decideret begrænset.  

Til sidst kastede han sig imidlertid ud i menneskehavet alligevel under hårdtpumpede ’Roses Are Red’. Det gik.

44-årige Lene Nystrøm gik forrest, da Aqua cementerede popgruppens nyfundne format med muntert show i Sydjylland. Foto: Per Lange Koncert-anm. Bitchfight! Aqua-Lene banker Medina

Ellers var der ikke meget spræl i Aqua, hvis sound fremstod mekanisk som en tomgangspræget jukebox, og dåsepoppen var desuden for lav til at have afgørende gennemslagskraft.

Gruppens melodiske topkvaliteter er et solidt sikkerhedsnet under veteranerne, men det er efterhånden perverst, at 44-årige Nystrøm og 50-årige Dif henholdsvis hviner og brummer om Barbiedukker, tegneseriehelte og slikkepinde.

Tidligere så drønpopulære Aqua som trio anno 2018 - fra venstre: René Dif, Lene Nystrøm Rasted og Søren Nystrøm Rasted. Foto: Universal DK MusikNYT Vandvid: Ufattelig fadæse for Aqua

De to frontfigurer gav hinanden en ordentlig tungeslasker under megahittet ’Barbie Girl’, der blegnede i forhold til Aquas afdæmpede og mere modne nye single, ’Rookie’, som er et kommercielt kæmpeflop, der derimod klæder dem musikalsk.

Det elskede repertoire fra sidst i 90’erne virkede langt mere end 20 år gammelt.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Around the World

2. Happy Boys & Girls

3. My Oh My

4. Playmate to Jesus

5. Barbie Girl

6. My Mamma Said

7. Doctor Jones

8. Rookie

9. Turn Back Time

10. Cartoon Heroes

11. Back to the 80's

12. Lollipop (Candyman)

13. Roses Are Red

1 af 18 Foto: Per Lange
2 af 18 Foto: Per Lange
3 af 18 Foto: Per Lange
4 af 18 Foto: Per Lange
5 af 18 Foto: Per Lange
6 af 18 Foto: Per Lange
7 af 18 Foto: Per Lange
8 af 18 Foto: Per Lange
9 af 18 Foto: Per Lange
10 af 18 Foto: Per Lange
11 af 18 Foto: Per Lange
12 af 18 Foto: Per Lange
13 af 18 Foto: Per Lange
14 af 18 Foto: Per Lange
15 af 18 Foto: Per Lange
16 af 18 Foto: Per Lange
17 af 18 Foto: Per Lange
18 af 18 Lene Nystrøm viste sig i kørestol på sociale medier forleden efter et cykeluheld, men sangerinden var i vigør på Smukfest. Foto: Per Lange
77 kommentarer
Vis kommentarer