Phucked up phest med Pharrell

Hovednavnet var alt fra phorrygende til phesen i skumringen på Roskilde Festival

Pharrell Williams - den amerikanske hitmager slingrede foran gigantisk folkemængde. (Foto: Per Lange)
Pharrell Williams - den amerikanske hitmager slingrede foran gigantisk folkemængde. (Foto: Per Lange)

Pharrell Williams, Orange, Roskilde Festival, onsdag 1. juli

Pharrell Williams har flere hits end stampublikummet har filipenser, men han kunne også godt trænge til en grundig udrensning.

Stjernens sæt på Roskildes hovedscene var kaotisk, abrupt og sjusket som hans show i København i efteråret, og kvaliteten svingede generelt endnu mere end musikken.

Pharrell: Defekt fest i Forum

Når det var godt, så var det imidlertid rigtig godt, men når det var ligegyldigt, så var det fløjtende ligegyldigt.

Foran en kæmpemæssig skare i skumringen optrådte Pharrell fra klokken 22 til 23.24, og da han mod slut fik omtrent alle til at smile med uimodståelige ’Happy’ og ’Get Lucky’, glemte man næsten, hvor nemt det var at modstå mange af hans andre sange.

Frustrerende miskmask
Sange er måske så meget sagt, for symptomatisk for genren så viklede Pharrell brudstykker og halve numre ind i et frustrerende medley-miskmask, der prægede især den midterste del af koncerten, hvor hans smækre dansere også lige pludselig skulle have en hovedrolle.

På godt og ondt er multitalentet en af hovedarkitekterne bag den labre lyd af moderne pop og R&B, og den er fundamentalt nærmest umulig at genskabe live, men Pharrell og hans band var faktisk forbavsende funky, når det ellers fungerede for dem.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)

I starten var der indtagende udgaver af ’Frontin’’ og ’Hunter’, men seancen slingrede uskønt, og man nåede lige at komme ind i et groove, før tre rockede numre fra Pharrells tid i N*E*R*D spolerede den gode stemning.

Det 42-årige multitalent fra Virginia gjorde sig i øvrigt uheldigt bemærket ved gentagende gange at råbe nonsens i stil med ’Copenhagen! Make some noise!’. At klaphatten opfordrede til crowdsurfing på en festival, hvor den slags er forbudt, virkede heller ikke synderligt gennemtænkt.

Alt for meget frihed
Ingen var vist i tvivl om, hvilket tøjmærke, der sponsorerer produceren, men det var ikke det eneste, reklamesøjlen promoverede.

Det er muligt, at hans frelste hippie-retorik gør indtryk hjemme i USA, men i et nogenlunde oplyst samfund faldt de tåkrummende banaliteter mod scenegulvet.

Hey Pharrell - har du styr på geografien?

Som en skamløs politiker havde han dansende børn på scenen under sin minimalistiske nye single ’Freedom’, der både startede og sluttede roderiet, og man vendte Orange ryggen med et håb om, at nogen skærer ned på Pharrells frihed og lærer ham lidt om disciplin.

Phidusmager.