Rihanna: Tarvelig poptæve

Topnavnet skrabede bunden under midnatsforestilling med massepsykose på Roskilde

Rihanna - stjernen gik i perioder helt i sort på Orange sent fredag. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Rihanna - stjernen gik i perioder helt i sort på Orange sent fredag. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Rihanna, Orange, Roskilde Festival, fredag 5. juli

Det har nok ikke været helt billigt at hyre Rihanna til Roskilde, men for millionerne fik festivalen og en betragtelig del af pladsens 130.000 musikelskere kun en tarvelig discountoplevelse.

Frøkenen var programsat til klokken 22.30. Det passede hende dog først at trisse ind i rampelyset 23.01, og seancen blev faktisk ikke mærkbart mere underholdende af, at hun omsider startede koncerten, der jo nærmest er blevet omtalt som den mest skelsættende kulturbegivenhed i Danmark, siden Medina fik internetforbindelse.

Her indtager Rihanna Orange på Roskilde Festivalen - 31 minutter for sent. (Foto: Claus Bjørn Larsen) DK MusikNYT Sløv Rihanna fik pibekoncert

Det viste sig hurtigt, at selve showet egentlig bare bestod i, at Rihanna skiftevis kløede sig i skridtet og klaskede røven op i det nærmeste videokamera, mens nogle dansere folde sig lidt tilfældigt ud.

Vitterligt til stede
Iført en blanding af et tomandstelt, en beduinrobe og et baseballoutfit strippede poptøsen fra Barbados uden at smide tøjet, men det så faktisk ud som om, hun nød det, og som i Herning for to år siden, var verdensstjernen vitterligt til stede.

Rihanna - sangerinden lod vintertøjet og hæmningerne blive hjemme. (Arkivfoto: PA) Koncert-anm. Rihanna: Spændt helt op til lir i Herning

Modsat under den effektfulde optræden i Jyske Bank BOXEN blev der dog kun skabt den forventede kåde teenagefest til sidst omkring hårdtpumpede ’We Found Love’.

Det bedste, man kan sige om den musikalske del af affæren, var generelt, at lyden var relativt lav.

Små højdepunkter
’Rude Boy’ og navnlig ’Man Down’ imponerede dog en anelse tidligt i koncerten, der sluttede klokken 00.30, og sidstnævntes Jamaica-groove mindede jo om, at Bob Marley & The Wailers stod på samme scene længe før, Rihanna blev født.

Anders Breinholt anbefaler på det kraftigste, at man lægger turen forbi Rihanna i aften, som han selv havde heldet til at opleve i New York. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT De kendte hungrer efter Rihanna

Sammenligner man de to, kan man vel ikke sige, at civilisationen har gjort de helt store fremskridt?

- Det er en af de bedste aftener i mit liv! proklamerede Rihanna til sidst, og så kan det bare konstateres, at hun tilsyneladende ikke oplever meget til dagligt.

Sådan kan man også spilde to timer af sit liv. Og en masse penge.

1 af 5 Rihanna indtog scenen klokken 23.01 foran et massivt publikum. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
2 af 5 Rihannas 173 centimeter fyldte ikke meget på vældige Orange. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
3 af 5 Popstjernen sagde adskillige gange, at hun elskede publikum. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
4 af 5 Rihanna sluttede showet med ekstranumrene 'Stay' og 'Diamonds'. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
5 af 5 Rihanna - stjernen gik i perioder helt i sort på Orange sent fredag. (Foto: Claus Bjørn Larsen)